1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Yenidoğan Çetesi Soruşturması Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Yenidoğan Çetesi Soruşturması Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Yenidoğan Çetesi Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Yenidoğan Çetesi’ hakkında yürütülen soruşturmanın detaylarını paylaştı. Tunç’un verdiği bilgilere göre, 2023 yılı itibarıyla başlatılan bu soruşturma kapsamında toplamda 47 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 22’si tutuklandı.

  • Soruşturmanın Başlangıcı: İstanbul’daki bazı özel hastanelerin yenidoğan bakım ünitelerinin kiralanarak, insani ve sağlık standartlarına uygun olmayan koşullarda bebek ölümlerinin meydana geldiğine dair, CİMER’e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarları üzerine, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Mayıs 2023 tarihinde bir soruşturma başlatıldı.
  • Gözaltı ve Tutuklama Süreci: Soruşturma kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’sinin tutuklandığı belirtildi. Ayrıca, bu 47 şüpheli hakkında 16 Ekim 2024 tarihinde bir iddianame hazırlandı ve tutuklu bulunan şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir.
  • Tehdit Olayı: Bunun yanı sıra, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli bir Cumhuriyet Savcısının tehdit edilmesi olayı üzerine de yeni bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda gözaltına alınan 8 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Bu soruşturmanın da titizlikle ve çok yönlü bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

Kaynak: Sözcü

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Yenidoğan Çetesi Soruşturması Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!