1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’den AB ile Entegrasyon Açıklamaları

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’den AB ile Entegrasyon Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’den Avrupa Birliği Açıklamaları

Başkent Tiflis’teki Hükümet Binası önünde düzenlenen basın toplantısında, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonu konusunda yaşadığı bazı zorluklara dair önemli açıklamalarda bulundu. AB Konseyi’nin, Gürcistan yönetimini, “Avrupa Birliği’nin kabul ettiği değerler ve ilkelerle çelişen adımlar atmakla” suçlayarak, Gürcistan’ın AB’ye katılım sürecini askıya alma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kobakhidze, Gürcistan’ın demokratik bir devlet olarak bu durumu aşabileceğini vurguladı.

Genel seçim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, Gürcistan halkının siyasi tercihleri hakkında bilgi veren Kobakhidze, ülke vatandaşlarının yaklaşık %60’ının iktidardaki Gürcü Hayali Partisi’ni desteklediğini belirtti. Aynı zamanda, Gürcistan halkının %85’inin ülkenin AB ile entegrasyonunu desteklediğini ifade ederek, bu durumun Gürcü halkının, Avrupa entegrasyonuna giden yolda Gürcü Hayali Partisi’ne olan güvenini gösterdiğini söyledi.

“BAZILARI RAHATSIZ OLABİLİR”

Kobakhidze, Batı’nın, bu yıl yürürlüğe giren “yabancı etkinin şeffaflığı” yasasına yönelik eleştirilerine de değindi. Yasanın amacının, ilgili kurumların şeffaf ve açık bir şekilde faaliyet göstermesini sağlamak olduğunu belirten Kobakhidze, “Gürcistan, halkın iradesiyle seçilen demokratik bir hükümet tarafından yönetiliyor. Bazıları bu durumdan rahatsız olabilir, bazıları ise olmayabilir; ancak herkesin buna saygı göstermesi gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Söz konusu yasa ve buna bağlı diğer konular nedeniyle son aylarda Gürcistan’ın ABD ve AB ile yaşadığı sorunların çözümünün, ABD’deki seçimler ve Ukrayna’daki savaşın sona ermesinin ardından mümkün olacağını savunan Kobakhidze, bu ilişkilerin Gürcistan için stratejik bir önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’den AB ile Entegrasyon Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!