1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel, Gazipaşa’da İsrail ile Ticaretin Durması Çağrısında Bulundu

Özgür Özel, Gazipaşa’da İsrail ile Ticaretin Durması Çağrısında Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel, Gazipaşa’da Önemli Açıklamalarda Bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya programı çerçevesinde Alanya ilçesindeki ziyaretlerinin ardından Gazipaşa ilçesine geçti. Burada partisi ilçe başkanlığı ile Gazipaşa Belediyesi’ni ziyaret eden Özel, ardından Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nin açılışına katıldı.

Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, geçen yılın nisan ayına kadar Filistin’e yönelik dayanışma mesajlarının yüksek sesle dile getirildiğini, ancak aynı zamanda Türkiye’nin İsrail ile ticaretine devam ettiğini vurguladı. “Maalesef ortaya bir gerçek çıktı,” diyerek sözlerine devam eden Özel, “İsrail ile ticaret cayır cayır devam ediyor. Son olarak ortaya çıktı ki, bir mal serbest bölgeden antrepodan çıkıp, geçici depolama merkezinde etiket değiştirip, İsrail’e gitmesi de yasaklanmamış. Gerçek durum şu ki, Türkiye’den İsrail’e gidecek mallar, üçüncü bir ülkenin deposuna gidiyormuş gibi evraklandırılmakta.” dedi.

Özel, uluslararası sularda gerçekleşen bir helikopter ve hızlı bot aracılığıyla evrakların değiştirildiğini belirterek, “Yani İsrail ile ticareti bitirdik diyenler, nisandan beri orta oyunu oynayarak ticarete devam etmektedirler. Bunu Gazipaşa’dan, Akdeniz’in kıyısından, Yörüklerin memleketinden, Türk milletine ve dünyadaki mazlumlar için yüreği yanan herkese şikayet ediyorum. İsrail ile ticareti durdurun!” ifadelerini kullandı.

ÇANKAYA ÇAĞRISI

Özgür Özel, Türkiye’deki siyasi arenada yaşanan değişikliklere dikkat çekerek, “Tüm seçilenlere, onları seçenlere hürmeten, AK Partiliye hürmeten, genel başkanları Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, MHP’lilere hürmeten Sayın Bahçeli’ye, seçmenlerine hürmeten DEM Parti’nin başkanlarına, yöneticilerine, iyi insanlara hürmeten İYİ Partiliye, milli görüşe hürmeten Saadet Partisi’ne her zaman elimizi uzattık.” dedi.

Özel, geçmişte kendilerini eleştirenlerin şimdi el sıkmaya ve ilişki kurmaya çalıştığını belirterek, “Vallahi doğru yapıyorlar. Çünkü sokakta iki üyesi küs olmayanın yukarıda birbirine küsmeye, millete zaman kaybettirmeye hakkı yok.” açıklamasında bulundu. Ancak, gerilimi sürdüren açıklamaların da yapıldığını belirtti.

Özgür Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını kanunla almış tek ilçeden seslenerek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın birlik ve beraberlik için bir fırsat olduğunu vurguladı. “Bu ülke insanlarının istediği birlik ve beraberlik olacak, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ olacak.” dedi. Ayrıca, 29 Ekim resepsiyonunun Çankaya Köşkü’nde yapılması çağrısında bulunarak, “Uzun yıllar sonra tüm siyasi partiler Çankaya Köşkü’nde bir araya gelelim.” dedi.

“VAR MISIN SAYIN ERDOĞAN?”

Özel, “3 gündür bekliyorum, Gazipaşa’dan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum, var mısın Sayın Erdoğan? Gazi Paşa’nın evine gelmeye, Çankaya Köşkü’ne gelmeye ve bir saray dayatmasından vazgeçip, milletin evinde, Ata’nın evinde, milletin temsilcilerini ağırlamaya var mısın? Varsan biz varız.” ifadelerini kullandı.

Özel, “Bu millet senden Atatürk’e, eserine ve ülkede yaşayan herkese saygı duymanı bekliyor. Biz bu milleti çok seviyoruz, bu halkı çok seviyoruz, Atatürk’ümüzü çok seviyoruz, Gazi Paşa’mızı çok seviyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmasının ardından festival alanındaki stantları gezen Özgür Özel’e, tropikal meyvelerden oluşan bir hediye sepeti takdim edildi. Üreticilerle de sohbet eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Sözcü

Özgür Özel, Gazipaşa’da İsrail ile Ticaretin Durması Çağrısında Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!