1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bekir Coşkun’un Vefatının Dördüncü Yıl Dönümünde Anma Töreni

Bekir Coşkun’un Vefatının Dördüncü Yıl Dönümünde Anma Töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cem YILDIRIM

Cem YILDIRIM

Türk basınının unutulmaz kalemlerinden biri olan yazar Bekir Coşkun, vefatının dördüncü yıl dönümünde, Şanlıurfa’nın Tülmen köyündeki mezarı başında anıldı. Anma törenine, Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun’un yanı sıra, kardeşi Haldun Coşkun, akrabaları, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, okuyucuları ve sevenleri katıldı.

Bekir Coşkun'un Vefatının Dördüncü Yıl Dönümünde Anma Töreni

Mahmut Tanal, anma töreninde yaptığı konuşmada, “Bekir Coşkun, Türk basınının onurlu, dirayetli ve güçlü bir sesiydi. Tülmen köyünün mütevazi çocuğu, hem Şanlıurfa’nın hem de Türkiye’nin gururu ve vicdanı oldu” ifadelerini kullandı. Ayrıca, sözlerine şu şekilde devam etti:

  • BASKI VE SANSÜRE DİRENDİ
  • “Cesur, ilkeli ve onurlu duruşuyla hak ettiği yere ulaştı. Adaletin ve özgürlüğün yılmaz savunucusuydu. Cesurdu, baskı ve sansürlere karşı direndi. Milyonlara hitap eden yazılarıyla halkın hakkını ve hukukunu yılmadan korudu. Onun onurlu mirasını yaşatmaya devam edeceğiz.”

Bekir Coşkun’un hayat arkadaşı Andree Coşkun ise duygularını şu şekilde ifade etti: “Yas bitmedi, özlem de sona ermeyecek. Onun eksikliğini her an yaşıyorum. Okuyucuları da onu özlüyor. Ben de onun güzel kalbini, birbirimize olan sevdamızı ve dürüstlüğünü özlüyorum.”

Kardeşi Haluk Coşkun da hislerini şu şekilde dile getirdi: “Yıllar geçti ama yokluğuna alışamadım, kaybettiğimizi de kabullenemedim. Beynimiz onu tamamen kaybettiğimizi, bir daha göremeyeceğimizi kabul etmiyor, çünkü her an yanımızda.”

Kaynak: Sözcü

Bekir Coşkun’un Vefatının Dördüncü Yıl Dönümünde Anma Töreni
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!