1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Hava Durumu Tahminleri ve Uyarılar

Türkiye’de Hava Durumu Tahminleri ve Uyarılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteorolojik Tahminler ve Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde hava durumu oldukça değişkenlik gösterecek. Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir gökyüzü hakim olacak. Özellikle Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bilecik ve Sivas çevreleri, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey kıyılarında yerel olarak yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Bunun yanı sıra, Kastamonu’nun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları da görülebilir. Diğer bölgelerde ise hava genel olarak az bulutlu ve açık geçecektir.

Yağışların özellikle Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması muhtemel. İç kesimlerde ise sis ve pus olaylarının yaşanması bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişim öngörülmüyor; ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genel olarak kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği, Doğu Anadolu’nun güneydoğusundaki bölgelerde ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Karadeniz kıyılarında beklenen yer yer kuvvetli yağışlar nedeniyle, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapılmaktadır.

Zirai Dona Dikkat

İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde don hadisesinin yaşanabileceği öngörülüyor. Bu nedenle, tarım alanında faaliyet gösterenlerin dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Kaynak: Sözcü

Türkiye’de Hava Durumu Tahminleri ve Uyarılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!