1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla’da Elektrik Tellerinden Kaynaklanan Orman Yangınları Sürüyor

Muğla’da Elektrik Tellerinden Kaynaklanan Orman Yangınları Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’da Orman Yangınları Devam Ediyor

Muğla'da Orman Yangınları Devam Ediyor

Muğla’nın Dalaman ve Menteşe ilçelerinde, elektrik tellerinden kaynaklandığı tespit edilen orman yangınları sürüyor. Dalaman’ın Taşbaşı Mahallesi’nde, 17 Ekim’de saat 20.30 civarında başlayan yangına müdahale etmek için büyük bir ekip seferber oldu. Yangına 480 personel, 77 müdahale aracı, 93 arazöz-su tankeri, 17 iş makinesi ve 12 hava aracı ile etkin bir biçimde müdahale ediliyor. Ancak bölgede etkili olan rüzgar, yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.

75 Hane Tahliye Edildi

Yangından etkilenen alanlarda şu ana kadar 85 ev tahliye edildi. Menteşe ilçesine bağlı Turnalı mevkisinde ise 18 Ekim’de saat 03.30 sıralarında yeni bir orman yangını başladı. Bu yangına da 292 personel, 130 müdahale aracı, 52 arazöz-su tankeri, 13 iş makinesi ve 9 hava aracı ile müdahale edilmektedir. Bu yangında, 17’si yazlık olmak üzere toplamda 29 yapı zarar gördü ve 75 hane tahliye edildi.

Sahil Güvenlik unsurları, helikopterler ve amfibik uçaklar kullanarak yangına havadan müdahale ederken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de karadan yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangınların her ikisinin de çıkış nedeninin elektrik tellerinden kaynaklandığı belirlenmiş durumda.

Kaynak: Sözcü

Muğla’da Elektrik Tellerinden Kaynaklanan Orman Yangınları Sürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!