1. Haberler
  2. Gündem
  3. GİB’den Sahte E-posta Uyarısı: Dolandırıcılıklara Dikkat

GİB’den Sahte E-posta Uyarısı: Dolandırıcılıklara Dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GİB’den Sahte E-posta Uyarısı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vatandaşları ve mükellefleri sahte “vergi borcunuz var” e-postalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bu tür işlemlerin ve ödemelerin yalnızca Başkanlığın resmi internet sitesi, Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması ya da anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Başkanlığın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, bazı ulusal medya organlarında yer alan haberler ve Başkanlığa iletilen başvuru ile şikayetlerden, dolandırıcıların vatandaşlara GİB adına sahte e-postalar göndererek, vergi borçları olduğunu bildirdikleri ortaya çıkmıştır. Bu e-postalarda, Başkanlığın Dijital Vergi Dairesi internet sayfasının (https://dijital.gib.gov.tr) kopyalanarak oluşturulan sahte bir siteye yönlendirme yapılmakta ve dolandırıcılık girişimlerinde bulunulmaktadır.

Açıklamada, bu tür sahte e-postalar aracılığıyla mükelleflerin sahte internet adreslerine yönlendirildikleri ve kredi kartı ile kişisel bilgilerin ele geçirilmesinin hedeflendiği ifade edilmiştir. GİB, mükelleflerin ve vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları, sahte e-postalara itibar etmemeleri gerektiğini belirtmiştir.

Başkanlık, mükelleflerin sahte e-posta ve internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları adına işlemlerin ve ödemelerin yalnızca Başkanlığın resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılmasının önemini vurgulamaktadır.

Son olarak, böyle bir e-posta alan mükelleflerin, Vergi İletişim Merkezini (VİMER-189) arayarak gerekli bilgileri alabilecekleri hatırlatılmaktadır.

Kaynak: Sözcü

GİB’den Sahte E-posta Uyarısı: Dolandırıcılıklara Dikkat
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!