1. Haberler
  2. Magazin
  3. L’Étape by Tour de France İstanbul: Bisiklet Tutkunlarına Unutulmaz Bir Deneyim

L’Étape by Tour de France İstanbul: Bisiklet Tutkunlarına Unutulmaz Bir Deneyim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın En Prestijli Bisiklet Yarışı: L’Étape by Tour de France İstanbul’da!

Dünyanın en prestijli bisiklet yarışlarından biri olan Fransa Bisiklet Turu’nun resmi amatör serisi olan L’Étape by Tour de France, 19-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da bisiklet tutkunlarına unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Bu etkinlik, bisiklet sporunun ruhunu ve Tour de France’ın rekabetçi atmosferini Türkiye’nin eşsiz coğrafyasında yaşatacak.

Etkinliğin radyo sponsorluğunu üstlenen Radyo D, canlı yayınlar ve özel röportajlarla bu heyecanı Türk dinleyicilere ulaştıracak. Tour de France’ın organizatörü olan uluslararası spor, organizasyon ve medya kuruluşu A.S.O. ile birlikte, spor dünyasında adından sıkça söz ettiren 78 Event tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan bu büyük organizasyon, dünyanın dört bir yanından bisiklet tutkunlarını İstanbul’da ağırlamayı planlıyor.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun destekleriyle, 50’den fazla ülkeden 3 binden fazla bisikletçi, İstanbul’un eşsiz atmosferinde Avrupa yakasından Asya’ya doğru uzanan bir parkurda pedal basacak.

İstanbul’un ikonik noktalarında gerçekleşecek bu yarış, 70 ülkede 170 televizyon kanalı aracılığıyla bisiklet tutkunlarıyla buluşacak. Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen bu dev organizasyon, bisikletin ulaşım aracı olarak kabul edilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. L’Étape Türkiye, aynı zamanda Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini spor turizmi ile tanıtırken, Tour de France ruhunu ve kültürünü kıtalararası bir şölen haline getiriyor.

İstanbul Boğazı’nın kıyısında, zarif mimarisi ve tarihi dokusuyla dikkat çeken Küçük Su Kasrı, L’Étape Türkiye by Tour de France yol bisikleti yarışının prestijli başlangıç noktası olarak bisiklet tutkunlarına ev sahipliği yapacak. Yarış rotasının popüler noktası Anadolu HisarıFatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde pedal çevirecekler.

Avrupa Yakası’na geçen sporcuların ilk durağı, 15. yüzyılda Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fetih hazırlıkları sırasında inşa edilen Rumeli Hisarı olacak. Boğaz’ın muhteşem manzarası eşliğinde finişe ulaşmaya çalışan sporcular, Polonezköy’e doğru yol alacaklar. Doğal sahil şeridiyle göz kamaştıran Riva üzerinden geçecek bisikletçiler, eşsiz bir yarış deneyimi yaşayacaklar.

Her Kilometrede Heyecan Dolu Bir Deneyim

Fiziksel ve zihinsel dayanıklıklarını test etme imkanı bulacak olan bisikletçiler, uzun parkur (109 km), kısa parkur (59 km) ve aile-çocuk parkuru (6 km) olmak üzere üç farklı kategoride yarışa katılabilecek. Farklı parkurlarıyla 7’den 70’e herkese hitap eden L’Étape Türkiye, bisiklet tutkunlarını bir araya getirerek özel anlar yaşatacak. Dünyanın en prestijli bisiklet yarışlarından birinin parçası olabilmenin heyecanını yaşayan sporcular, Türkiye’nin turistik ve kültürel değerlerini de yakından görme fırsatına erişecekler.

Spor turizmine yenilik kazandırmayı hedefleyen L’Étape Türkiye, küresel arenada da Türkiye’yi güçlü bir şekilde temsil edecek. Turizm sektörüne yapılan büyük bir yatırım olan L’Étape Türkiye, binlerce yabancı ziyaretçiyi Türkiye’ye çekerek, ülkemizin hem kültürel hem de doğal güzelliklerini dünya çapında tanıtacak.

L’Étape Türkiye, Bisiklet Tutkunlarına Uluslararası Yarış Standartları Sunuyor

Tour de France uzmanları tarafından titizlikle hazırlanan kapalı parkurlar, her bir bisikletçi için uluslararası yarış standartlarını karşılayarak zorlu ama keyifli bir mücadele ortamı yaratacak. Yarış süresince, sağlık ekipleri ve uzmanlar her an hazır bulunarak sporcuların ihtiyaç duyduğu her türlü desteği anında sağlayacak. Resmi podyum töreni ile birlikte Tour de France formalarına kavuşacak olan bisikletçiler, büyülü bir yolculuğa çıkacaklar.

L’Étape by Tour de France İstanbul: Bisiklet Tutkunlarına Unutulmaz Bir Deneyim
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!