1. Haberler
  2. Spor
  3. Uche Okechukwu: Türk Futboluna Damga Vuran Yabancı Oyuncu

Uche Okechukwu: Türk Futboluna Damga Vuran Yabancı Oyuncu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uche Okechukwu’nun Türk Futbolundaki İzleri

Uche Okechukwu'nun Türk Futbolundaki İzleri

Türkiye’de en uzun süre forma giyen (13 yıl) yabancı oyunculardan biri olarak, Türk vatandaşlığına geçerek Deniz Uygar adını alan Uche Okechukwu, Fenerbahçe’de sergilediği etkileyici performansın yanı sıra, Danimarkalı futbolcu Jes Högh ile oluşturduğu unutulmaz ikili ile de hatırlanıyor. Uche, sadece yeşil sahalarda değil, Türkiye’deki medya dünyasında da önemli bir yer edindi.

Özellikle 1998 yılında Ebru Gündeş’in “Sen Allah’ın Bir Lütfusun” adlı şarkısında yer alması, onu magazin basınının ilgi odağı haline getirdi. Fenerbahçe’de 9 yıl boyunca forma giyen Uche, ardından İstanbulspor’da 4 sezon geçirdi ve bu süreç sonrasında Nijerya’ya dönerek futbol kariyerine burada devam etti. Futbol yaşamını burada sonlandırdıktan sonra, gündemin dışına çıkarak daha sakin bir yaşam sürmeyi tercih etti.

Uche Şimdi Ne Yapıyor?

1993 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Uche Okechukwu, Türkiye’deki futbol kariyerini 13 yıl boyunca sürdürdükten sonra, Nijerya’da 2007 ile 2009 yılları arasında futbol oynamaya devam etti. Türk vatandaşlığına geçerek Deniz Uygar adını alan Uche, futbolculuk kariyerini 2009 yılında Nijerya’nın Bayelsa United takımı ile sonlandırdı.

Fenerbahçe’de en uzun süre forma giyen ikinci yabancı futbolcu unvanını koruyan Uche, futbol dünyasından uzak bir yaşam sürmeyi tercih etti. Nijerya’nın Abia eyaletinde bir av çiftliği işletmeye başladı ve burada doğal yaşam ile iç içe bir hayat sürmeye başladı.

Uche Okechukwu: Türk Futboluna Damga Vuran Yabancı Oyuncu

Daha sonraki yıllarda Enyimba FC’nin yönetim kuruluna katılan Uche, genç yetenekleri keşfetmek adına Abşa Greater Tomorrow futbol akademisini kurarak, futbolun geleceğine katkıda bulunmayı hedefledi.

Uche Okechukwu: Türk Futboluna Damga Vuran Yabancı Oyuncu

Uche Okechukwu: Türk Futboluna Damga Vuran Yabancı Oyuncu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!