1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı: 4 Milyar TL Borçlanma Talebi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı: 4 Milyar TL Borçlanma Talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısında, belediye yönetiminin 4 milyar TL tutarında kredi kullanımıyla ilgili talebini ele aldı. Kredinin hangi projelerde kullanılacağına dair herhangi bir bilgi vermeyen AKP’li başkanvekili Halil Uğur, CHP’nin red oylarına rağmen, borçlanma talebini meclisten oy çokluğuyla geçirdi.

Kredinin Kullanım Amacı Üzerine Tartışmalar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı: 4 Milyar TL Borçlanma Talebi

Bu borçlanma talebi hakkında söz alan CHP Grup Sözcüsü Hasan Şencan, “Başkanım, bu borçlanma yetkisini gelecek meclis toplantısına komisyonlara bıraksanız, biz de detaylı bir inceleme yaparak kentimiz için en hayırlı olanı belirleyelim. Bu kadar büyük bir rakamı bir anda kabul etmek doğru değil. Eğer kabul edecekseniz, grubumuz adına red oyu vereceğim. Şu an gerçekten bir ihtiyaç yok mu? Eğer ihtiyaç yoksa, ihtiyaç doğduğunda tekrar getirin” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

(Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Uğur)

İhtiyaç Halinde Kullanılacak

Şencan’a yanıt veren AKP’li Halil Uğur, “Hasan Bey, bildiğiniz üzere yatırımlarımız devam etmekte. Tünel projelerimiz gibi birçok çalışma sürüyor. Bu kredi, nakit olarak kullanılmayacak; teminat ihtiyacı olduğunda kullanılmak üzere gündeme alınmış bir madde. O nedenle bunu komisyonlara sevk etmek gereksiz. Şu an ihtiyaç yok, ama ihtiyaç doğduğunda kullanılacak. Meclis toplantıları ayda bir yapıldığı için, ihtiyaç olduğunda kullanılması için gündeme getirilmiştir” şeklinde konuştu.

(CHP Grup Sözcüsü Hasan Şencan)

İşlerin Oldubittiye Getirildiği Eleştirisi

AKP’nin borçlanma talebinin oldubittiye getirildiğini vurgulayan Şencan, “Büyükşehir Belediyesi, bir anda gündem dışı olarak 4 milyar TL borç talebinde bulunarak oldu bitti ile borçlanma yetkisi aldı. Biz CHP olarak, ne yapacaklarını merak ettik; Gaziantep halkının yararına olacaksa arkasında duracaktık ama bize bu fırsatı vermediler. Borçlarına borç katmaya devam ediyorlar, ancak sonuçta yine depremde enkaz altında kalan, selde boğulan ve karda yolda kalan Gaziantep halkı var. Kimseye bu halkın parasını har vurup harman savurma yetkisi veremeyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı: 4 Milyar TL Borçlanma Talebi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!