1. Haberler
  2. Gündem
  3. 112 Acil Çağrı Merkezi’nde Bebek Tüccarlığı İddiası

112 Acil Çağrı Merkezi’nde Bebek Tüccarlığı İddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

112 Acil Çağrı Merkezi’nde görev yapan bazı kişilerin, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları iddia edilen bir çetenin liderliğini, doktor Fırat Sarı’nın yaptığı belirtiliyor. Çetenin sevk ve idaresinden sorumlu olan diğer kişi ise doktor İlker Gönen ile ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir olarak kaydedildi. İddianamede, bu suç örgütünün ana amacının kontrol altına aldıkları yenidoğan yoğun bakım üniteleri üzerinden 112 sevk sistemini manipüle ederek Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) üst sınırdan ödeme almak olduğu ifade ediliyor.

  • Sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen’in, “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.
  • Ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi”, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis talep ediliyor.

CİMER’e Şikayet Nedeni

İddianameye giren ifadelerinde, “çete faaliyetleri çerçevesinde doktor yerine epikriz raporu yazdığı, usulsüz ilaç satışı yaptığı” öne sürülen hemşire Hakan Doğukan Taşçı, ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’i CİMER’e kendisinin şikayet ettiğini belirtti. Taşçı, “Şikayet etme sebebim bebek tüccarlığı yapmasından dolayı” dedi.

İddialar ve Yaşananlar

27 yaşında ve lise mezunu olan Hakan Doğukan Taşçı’nın, sağlık hizmetleri üzerine faaliyet gösteren bir şirketin sahiplerinden biri olduğu ifade ediliyor. Taşçı’nın iddianameye giren ifadelerinden bir kısmı şöyle: “Beni usulsüz işlerin içine sokan kişi doktor Fırat Sarı’dır. Kendisi hastanede doktor bulundurması gerekirken doktor yerine beni bırakıyordu. Ben de çocukların sağlığı için elimden geleni yapıyordum. Ancak işler iyice çığırından çıktıktan sonra, çocukların sağlığı tehlikeye girmeye başladı ve bu kişi ile sürekli tartıştım.”

Bebeklerin Sağlığı Tehlikede

Gıyasettin Mert Özdemir’in 112’de ambulans şoförü olarak çalıştığı belirtiliyor. Taşçı, “Ben bu kişiyi CİMER’e şikayet ettim. Şikayet etme sebebim bebek tüccarlığı yapmasından dolayı. Birçok özel hastane ile iş yapıyor. Genelde hastanelerde başhekimler ve hastane müdürleri ile anlaşarak, dışarıdan yeni doğan bebeklerin yatışını yaptırıyor ve bu işten kar elde ediyor. Bu işlemlerde hastanenin yeni doğan bebekler için uygun olup olmadığına bakmadan, yalnızca para kazanmak için bebeklerin canını tehlikeye atarak hastanelere sevkini gerçekleştiriyor. İstanbul dışındaki sevk organizasyonu için de Serdar Yüksel isimli şahsı kullanıyor.”

Kaynak: Sözcü

112 Acil Çağrı Merkezi’nde Bebek Tüccarlığı İddiası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!