1. Haberler
  2. Dünya
  3. Bryansk’taki Kremniy El Fabrikasında İHA Saldırısı Sonrası Yangın

Bryansk’taki Kremniy El Fabrikasında İHA Saldırısı Sonrası Yangın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın Bryansk Kentinde Fabrika Yangını

Rus ve Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, Rusya’nın Bryansk kentindeki “Kremniy El” yarıiletken elektronik fabrikası, 19 Ekim gecesi Ukrayna’ya ait bir insansız hava aracı (İHA) tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından alevler içinde kaldı. “Kremniy EL”, Rusya’nın savunma sanayinde önemli bir rol oynayan, Pantsir hava savunma sistemleri ve İskender füze sistemleri gibi stratejik sistemler için bileşenler üreten en büyük mikroelektronik tesislerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu tesis, Ukrayna’nın kuzeyinde bulunan Sumy Oblastı ile olan sınırın yaklaşık 100 kilometre kuzeyinde konumlanmaktadır.

Önceki dönemlerde de saldırılara maruz kalan bu tesis, özellikle Ağustos 2023’te en az bir kez hedef alınmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, gece boyunca Bryansk Oblastı üzerinde toplamda 13, Belgorod Oblastı’nda altı, Rostov Oblastı’nda iki ve tekrar Belgorod Oblastı üzerinde bir Ukrayna insansız hava aracını etkisiz hale getirdiklerini açıkladı. Sabah saatlerinde ise, Rus hava savunma sistemlerinin Bryansk Oblastı üzerinde dört insansız hava aracını daha düşürdüğünü duyurdu.

Bölgedeki yerel medya, halk tarafından kaydedilen ve fabrikanın üzerinde en az bir patlama ile duman bulutlarının yükseldiğini gösteren videoları kamuoyuyla paylaştı. Bryansk Oblastı Valisi Alexander Bogomaz, Ukrayna’nın gerçekleştirdiği saldırının ardından “terk edilmiş bir binada” yangın çıktığını ve yangının hızla Rus itfaiyesi tarafından kontrol altına alındığını bildirdi. Yangında herhangi bir can kaybının olmadığı vurgulandı.

Özetle:

  • “Kremniy El” fabrikası, Rus savunma sanayinde önemli bileşenler üretiyor.
  • Fabrika, daha önce de saldırılara hedef olmuştu.
  • Rus hava savunması, bir gece içinde birçok insansız hava aracını düşürdü.
  • Yangın, kontrol altına alındı ve can kaybı yaşanmadı.

Kaynak: Sözcü

Bryansk’taki Kremniy El Fabrikasında İHA Saldırısı Sonrası Yangın
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!