1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Evinin Vurulması ve Sonrası

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Evinin Vurulması ve Sonrası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Evinin Vurulması

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Evinin Vurulması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kayserya’daki evi, son günlerde gerçekleşen bir saldırı sonucu hedef alındı. Saldırının ardından, evin saldırı öncesi ve sonrası görüntülerini içeren İHA (İnsansız Hava Aracı) fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Bu görüntüler, Hizbullah tarafından paylaşılarak dikkat çekti.

Hizbullah İHA’sının, Netanyahu’nun evini vurmasından hemen önce çektiği fotoğraflar, sosyal medya platformlarında geniş bir şekilde yayımlandı. Paylaşılan fotoğraflar arasında, ‘önce’ ve ‘sonra’ ifadeleriyle ayrılmış görseller dikkat çekiyor. ‘Sonra’ yazılı fotoğrafta, İHA’nın patlaması sonrası Netanyahu’nun evindeki hasarın boyutu net bir şekilde gözler önüne seriliyor. Görüntülerden, İHA’nın özellikle bir yatak odası penceresini hedef aldığı anlaşılıyor.

NETANYAHU’NUN AÇIKLAMASI VE EŞİNDEN YORUMLAR

Olay sonrası Netanyahu’nun eşi Sera Netanyahu, durumu değerlendiren bir açıklama yaptı. Sera, “O esnada çamaşır asıyordum. Patlamayı duyunca büyük bir korku yaşadım ve çığlık attım. Saldırı sırasında yaralanmadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum” şeklinde konuştu. Sera’nın bu sözleri, saldırının ne denli korkutucu olduğunu ortaya koyuyor.

Diğer yandan, İsrail’in 12. Kanal televizyonuna konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi, bu suikast girişiminden İran’ı sorumlu tuttu. Yetkili, “İran, İsrail Başbakanı’na suikast düzenlemeye kalkıştı” ifadelerinde bulundu. Bu açıklama, saldırının arkasındaki potansiyel motivasyonları daha da aydınlatmış oldu.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Evinin Vurulması ve Sonrası

Saldırı sonrası Netanyahu, evinin önünde bir video kaydı paylaştı. Videoda, yaralanmamış görünmesi dikkat çekerken, Netanyahu “Hiçbir şey bizi yıldırmayacak. Savaşmaya devam edeceğiz” dedi. Bu ifadeleri, İsrail hükümetinin güçlü duruşunu ve kararlılığını vurguluyor.

Kaynak: Sözcü

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Evinin Vurulması ve Sonrası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!