1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Amazon Web Services, Ofise Dönüşü Zorunlu Hale Getiriyor

Amazon Web Services, Ofise Dönüşü Zorunlu Hale Getiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amazon Web Services, Ofise Dönüşü Zorunlu Kılıyor

Amerikan teknoloji devi Amazon Web Services (AWS), uzaktan çalışmayı sonlandırarak ofise dönüşü zorunlu hale getiriyor. Şirketin bulut bilişim bölümünün CEO’su Matt Garman, şirket içindeki bir toplantıda çalışanlara değişime ayak uyduramayanların başka iş arama seçeneğine sahip olabileceklerini belirtti.

Garman, istisnai durumları olanlar hariç, 2 Ocak’tan itibaren tüm ofis çalışanlarının geri dönme politikasının çalışanların %90’ı tarafından desteklendiğini ifade etti. Ofise dönmek istemeyenlerin ayrılması gerektiğini vurgulayan Garman, “Bu ortamda iyi çalışamayan veya çalışmak istemeyen insanlar varsa bu bir sorun değil, başka şirketler de mevcut.” şeklinde konuştu.

Çalışanlardan Tepki Geldi

Garman, açıklamasının kötü niyetli olmadığını savunarak, yüz yüze çalışmanın yenilik yapma yeteneklerini artırdığını ve bu ortamın sanal olarak sağlanamayacağını dile getirdi. Ancak, Amazon çalışanları bu ofise dönüş kararına büyük tepki gösterdi. Çalışanlar, evden veya hibrit çalışma düzeninde ofiste oldukları kadar verimli olabildiklerini ifade ettiler. Ayrıca, bu kararın aileler ve bakıcılar üzerinde ek bir baskı yarattığı da vurgulandı.

Şu anda haftada üç gün ofisten çalışan Amazon’da, yeni çalışma politikası, Amazon’un CEO’su Andrew Jassy tarafından eylül ayında çalışanlara yazılan bir notta duyurulmuştu. Notta, “Covid’in başlangıcından önce olduğu gibi ofiste olmaya karar verdik. Son beş yıla baktığımızda, ofiste birlikte olmanın avantajlarının önemli olduğuna inanmaya devam ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Sözcü

Amazon Web Services, Ofise Dönüşü Zorunlu Hale Getiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!