1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Edici Detaylar

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Edici Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Çarpıcı Detaylar

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Çarpıcı Detaylar

Yenidoğan çetesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, dosyada bulunan Sağlık Bakanlığı müfettiş raporunda dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. 27 Mart 2023 tarihinde, bir vatandaşın CİMER üzerinden yaptığı ihbar sonucunda, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı özel hastanelerin denetiminden sorumlu Dr. Malik Türkay Esin’in 22 Mayıs 2023 tarihli yazısıyla yeni doğan çetesine yönelik soruşturma başlatıldı.

Dosyada yer alan müfettiş raporunda, çetenin iki numarası olarak gösterilen İlker Gönen’in, 112 nakil birimi tarafından yalnızca 2023 yılı boyunca değil, 2022 yılında da arandığı bilgisi yer aldı. Bu aramalara ilişkin ses kayıtları da soruşturma dosyasında mevcut. Bu durum, soruşturmanın CİMER ihbarı sonrası 2023 yılında başlamış olmasına rağmen, 2022 yılında da benzer uygulamaların gerçekleşmiş olabileceğini gösteriyor. Bu da, hayatını kaybeden veya sağlıkları olumsuz etkilenen çocuk sayısının muhtemelen daha fazla olduğunu düşündürüyor.

Bakanlık müfettiş raporunda, İlker Gönen’in Avrupa Şafak, Bağcılar Medilife, Avcılar Hospital, Beylikdüzü Medilife, Özel Çamlık Hastanesi, Medivita Hastanesi ve Birinci Hastanesi gibi özel hastanelerin sorumlu hekimi olarak arandığı ifade edildi. Ancak, bu durum gerçeği yansıtmıyor. İlker Gönen, kendisini doktor olarak tanıtsa da, sicil kaydı ve çalışma dökümü incelendiğinde bu özel hastanelerin hiçbirinde çalışmadığı tespit edildi. O tarihlerde, örgütün lideri Fırat Sarı’nın Medisense şirketinde görev yaptığı biliniyor. Tüm finansal işlemler de bu şirket üzerinden gerçekleştirilmiş.

Farklı İsim Kullanımı

İlker Gönen, telefon görüşmelerinde sıkça kendisini Dr. İlker olarak tanıtsa da, zaman zaman Dr. Şehmus, Dr. Ümit, Dr. Şerif ve Dr. Recep gibi farklı isimlerle de hasta nakli kabul etti. Kendine uydurduğu bu isimlerle yaptığı görüşmeler de Sağlık Bakanlığı müfettiş raporunda yer aldı.

Kaynak: Sözcü

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Edici Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!