1. Haberler
  2. Dünya
  3. Küba’da Elektrik Şebekesi Yeniden Çöktü

Küba’da Elektrik Şebekesi Yeniden Çöktü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küba devlet televizyonu, ülkenin elektrik şebekesinin Cumartesi sabahı erken saatlerde bir kez daha tamamen çöktüğünü bildirdi. Yetkililerin, sistemi onardıklarını duyurmalarının üzerinden yalnızca birkaç saat geçtikten sonra, adanın birçok bölgesi karanlıkta kaldı. Devlet televizyonu CubaDebate’in aktardığı habere göre, Küba’nın elektrik şebekesi operatörü UNE, sabah saat 6:15 itibarıyla “ulusal enerji sisteminin çöktüğünü” duyurdu ve sistemin “yeniden kurulması için” çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Önceki gün, yani Cuma günü öğle saatlerinde, adanın en büyük elektrik santrallerinden birinin arızalanması sonucu Küba’nın elektrik şebekesi ilk kez çökmüş, bu durum 10 milyondan fazla vatandaşın elektriksiz kalmasına neden olmuştu. Elektrik kesintisinin ardından, hükümet resmi tatil ilan etmek zorunda kaldı, çünkü bu durum üretim için gerekli olan yakıtın korunmasını zorunlu kıldı.

Cuma akşamı, elektrik tedariki kısa bir süreliğine sağlanmış olsa da, bu durum yalnızca birkaç saat sürdü. Şebeke operatörü, sistemin neden çöktüğüne dair herhangi bir açıklama yapmamışken, bu durumun ne zaman çözüme kavuşacağı hala belirsizliğini koruyor.

Küba hükümeti, elektrik şebekesinin çöküşünü etkileyen faktörler arasında artan yakıt fiyatları, şebekenin kötüleşen durumu ve Milton kasırgasını öne çıkardı.

Kaynak: Sözcü

Küba’da Elektrik Şebekesi Yeniden Çöktü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!