1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ankara Anıtpark’ta Aile Hekimliği Yönetmeliğine Karşı Büyük Miting

Ankara Anıtpark’ta Aile Hekimliği Yönetmeliğine Karşı Büyük Miting

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Anıtpark’ta Büyük Miting Düzenlendi

Ankara Anıtpark’ta Büyük Miting Düzenlendi

Ankara Anıtpark’ta, ‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ tasarısına karşı gerçekleştirilen ‘Büyük Ankara Mitingi’, birçok sağlık derneği ve sendikasının katılımıyla gerçekleşti. Mitinge, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Hekim Birliği Sendikası, Aile Hekimleri Çalışanları Sendikası (AHESEN), Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu (ASEF), Hekim Sendikası, Hürriyet Sağlık Sendikası ve Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİMSEN) gibi birçok sivil toplum kuruluşu ve üye hekimler katıldı.

Hekimler, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği taslağının bilimsel temellerden uzak olduğunu belirterek, muayene sayısına dayalı teşvik ödemelerinin koruyucu sağlık hizmetlerinin amacına aykırı olduğunu savundular.

Ankara Anıtpark'ta Aile Hekimliği Yönetmeliğine Karşı Büyük Miting

“HAKLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Mitingde konuşan Hekim Birliği Sendikası Başkanı Hatice Çerçi Balcı, “Her tür cezanın hekime kesildiği bir sistemi protesto etmek için bir araya geldik. Aile hekimleri, aile hekimi oldukları için cezalandırılıyorlar. Hekim maaşlarının ceza aracı olarak kullanıldığı bu yönetmeliğe karşı çıkıyoruz. Burada yaklaşık 5 bin kişi var. Sendika üyesi olan ve olmayan tüm hekimler, aile hekimi meslektaşlarımızın haklarını savunmak için buradayız. Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlar gönüllü olarak burada bulunuyor. Bizler, işini layığıyla yapan, mesleğini ve meslek ahlakını koruyan hekimleriz” dedi.

“HAKLI MÜCADELEMİZDEN ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, sağlıkta şiddete, mobbinge, hak kayıplarına ve karşılaştıkları tüm adaletsizliklere ‘dur’ demek için toplandıklarını belirtti. Nehir, “Biz hastalarımıza bilimsel temellere dayalı özgürce sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Sayılarla, formüllerle değil. Sağlıkta şiddet her geçen gün artıyor. Bizler hem hastalarımızla hem de sistemin zorluklarıyla boğuşurken, fiziksel ve psikolojik şiddetle karşı karşıya kalıyoruz. Şiddet sadece bizlere değil, sağlık sisteminin tamamına zarar veriyor. Yönetmeliği kabul etmiyoruz. Mobbing niteliğindeki bu tasarıdan bir an önce vazgeçin. Mesleğimizin, halkımızın ve aile hekimliği geleceğimizin savunucusu olmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Haklı mücadelemizden asla geri adım atmayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Ankara Anıtpark’ta Aile Hekimliği Yönetmeliğine Karşı Büyük Miting
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!