1. Haberler
  2. Dünya
  3. Delta Havayolları, Gazi Kadını Uçaktan İndirdi

Delta Havayolları, Gazi Kadını Uçaktan İndirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Delta Havayolları’ndan Şok Edici Uygulama: Gazi Kadın Uçaktan İndirildi

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Catherine Banks isimli deniz piyadesi gazisi, San Francisco Uluslararası Havalimanı’nda Delta Havayolları’na ait bir uçağa bindi. Ancak, Banks, ekstra ücret ödediği koltuktan uçuş görevlisi tarafından aniden indirildi. Ne olduğunu anlayamayan gazi, giydiği tişörtün uçaktan indirilmesinin sebebi olduğunu öğrendi. ABD Deniz Piyadeleri’nde 22 yıl boyunca görev yapan Banks’in tişörtünde, “İçinizdeki savaşa teslim olmayın. Gazilerin intiharlarına son verin.” ifadeleri yer alıyordu.

UÇAĞA GERİ DÖNMENİN TEK YOLU…

Şaşkına dönen Banks, durumu açıklamak için uçuş görevlisine kendisinin bir gazi olduğunu bildirdi. Ancak, uçuş görevlisinin yanıtı, “Senin verdiğin hizmet umurumda değil. Uçağa geri dönmenin tek yolu, üstündekini hemen çıkarman” şeklinde oldu. Banks, giydiği tişörtün, gazilere yardım etmeye adadığı işinin bir sembolü olduğunu ve bu durumu kabullenmenin kendisini son derece küçük düşürdüğünü ifade etti. Gözyaşlarına boğulan kadın, yaşadığı duygusal zorluğu, “Sanki ruhumu aldılar gibi hissediyorum. Ben kötü bir insan değilim ve o tişörtle kendimi ve gazileri desteklememe izin verilmesi gerekiyor” sözleriyle anlattı. Tişörtünü değiştirmek zorunda kalan Banks, ekstra ücret ödediği koltuk yerine başka bir yerde uçuşunu tamamlamak zorunda kaldı. Yaşanan bu talihsiz olay yüzünden uçuşu gecikirken, gazi kadın aktarmalı uçuşunu da kaçırmış oldu.

Gazi Kadının Tişörtü ve Toplumsal Mesajı

Banks’in giydiği tişört, gazilere ve onların ailelerine destek vermek amacıyla faaliyet gösteren bir kar amacı gütmeyen kuruluş tarafından satılmakta. Bu tişörtlerden elde edilen gelir, görev sonrası ruhsal travmalar yaşayan gazilere psikolojik destek sağlamak için kullanılmakta.

11 EYLÜL’DEN SONRAKİ KAYIPLAR

ABD’de yapılan bir araştırma, 2001 yılında gerçekleştirilen 11 Eylül saldırıları sonrasında binlerce askerin yaşamına son verdiğini ortaya koymuştu. Rhode Island eyaletindeki Brown Üniversitesinden Thomas Howard Suitt’in yürüttüğü çalışma, ülkenin daha saldırgan bir dış politika izlemeye başlamasıyla birlikte, Irak ve Afganistan’ın işgaline zemin hazırlayan 11 Eylül saldırıları sonrası görev esnasında ya da sonrasında 30 bin 177 askerin intihar ettiğini göstermiştir.

  • Gazi kadın, yaşadığı olayın toplumsal etkilerine dikkat çekmekte.
  • 11 Eylül sonrası yaşanan kayıplar, askeri personelin ruh sağlığının önemini vurgulamaktadır.

Kaynak: Sözcü

Delta Havayolları, Gazi Kadını Uçaktan İndirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!