1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ahmet Davutoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi Açıklamaları

Ahmet Davutoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AHEF Mitinginde Ahmet Davutoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi Açıklamaları

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun (AHEF) Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı’na ve sağlıkta şiddete karşı bir tepki olarak Ankara’da düzenlenen mitinge katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının yenidoğan çetesi hakkında yönelttiği sorulara yanıt verdi.

“Türkiye İçin Yüz Karası”

Davutoğlu, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: “Son meclis grubu toplantımızda, bu çetenin adını anmak istemediğim bir mafya lideriyle birlikte, cumhuriyet savcımızı tehdit eden kişinin durumuna dair kapsamlı bir açıklama yapmıştım. Bu çete, Türkiye için gerçekten bir yüz karasıdır. Ülkemiz geçmişte çok zor zamanlar geçirdi, ama daha yeni doğmuş bebeklerin alım satım nesnesi haline getirilmesi, hayatları üzerinden rant elde etmeye çalışılması, bir toplumda ahlaki çöküşün en derin ve en kötü aşamalarından birini gözler önüne seriyor.”

“Türkiye’de Çoklu Organ Yetmezliği Gibi Çoklu Kurum Yetmezliği Var”

Davutoğlu, bu durumun yarattığı derin üzüntüyü dile getirerek, “Bundan dolayı son derece üzgünüm ve gereğini yapmak zorundayız. Gereken nedir? Bir ülkede genel iklim bozulmuşsa, bu her alana sirayet eder. Türkiye’de, çoklu organ yetmezliği gibi çoklu kurum yetmezliği söz konusu. Bu çetenin, geçmişte İçişleri Bakanlığı’nda görev yapmış polis ve emniyet görevlileriyle ilişkileri, Sağlık Bakanlığı’ndaki kişilerle ve Adalet Bakanlığı’ndaki irtibatları var. Bir kişi, bu çete adına gidip bir cumhuriyet savcısını tehdit edebiliyorsa, bu durum, devlet kurumlarının işlevsiz hale geldiğinin bir göstergesi. Devlet biziz, anlayışıyla bu çeteye ve benzeri yapılara karşı net bir duruş sergilemek zorundayız.”

Davutoğlu, “Devlet kurumlarının görevi, devlet siz değilsiniz demektir. Bu çeteye ve benzeri yapılara karşı gereken darbe, en sert şekilde vurulmalıdır. Temiz siyaset davasını savunan bir birey olarak, bu durumdan hicap duyuyorum, utanç duyuyorum. Eğer bu kişiler cezasız kalırsa, Türkiye’de insanlık onuru ve değerleri ayaklar altına alınacaktır. Çağrım çok açıktır; kime dokunursa dokunsun, bu meselenin hesabı sorulmalıdır. Masum bebeklerin her bir nefesinin hakkı, titizlikle korunmalıdır. Bu mesele, bireysel bir suç olarak geçiştirilemez. İklim bozulmamış olsaydı, çeteler bu kadar cesaret bulamazdı.”

“Kapsamlı Bir Mücadele Başlatılmalı”

Davutoğlu, Türkiye’deki hukukun yokluğuna dikkat çekerek, “Neden geçmişte sokak çeteleri bu kadar yaygın değildi? Türkiye’de 7-8 yıl önce, biz görevdeyken böyle bir mafyalaşma durumu yoktu. Hukukun yok olduğu bir ortamda kimse kendini güvende hissetmez. Bu mesele, münferit veya tekil bir adalet meselesi olarak görülmemeli. Çok kapsamlı bir operasyon yapılmalı, bir neşter atılmalı. Ülkenin tüm çetelerine karşı, yenidoğan çetesi, bardağı taşıran son damla olarak görülmeli ve derhal kapsamlı bir mücadele başlatılmalıdır.” dedi.

Kaynak: Sözcü

Ahmet Davutoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!