1. Haberler
  2. Spor
  3. Bengisu Avcı, Okyanus Yedilisi’nde Tarihi Başarı Elde Etti

Bengisu Avcı, Okyanus Yedilisi’nde Tarihi Başarı Elde Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okyanus Yedilisi’nde Tarihi Başarı

ULTRA maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Okyanus Yedilisi etaplarından Molakai’yi başarıyla geçerek bunu başaran ilk Türk kadın sporcu olma unvanını elde etti. Okyanus Yedilisi’ni tamamlama hedefi doğrultusunda kulaç atan Bengisu Avcı, daha önce denizanası teması nedeniyle yarıda bıraktığı Molakai etabını, bu kez zaferle tamamladı.

İlk denemesinin ardından beş ay geçtikten sonra, sabah saat 05.28’de Molakai’den okyanusa doğru kulaç atmaya başlayan Avcı, yaklaşık 42 kilometrelik parkuru 12 saat 10 dakikada tamamlayarak Hawaii’ye ulaştı. Daha önce Manş Denizi, Catalina, Cook Boğazı ve Cebelitarık denizlerini de başarıyla geçmiş olan Bengisu Avcı, böylelikle Okyanus Yedilisi parkurlarından beşini geride bırakan ilk kadın sporcu olma özelliğini kazandı. Eğer Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsugaru (Japonya) geçişlerini de tamamlayabilirse, Okyanus Yedilisi’ni tamamlayan ilk Türk sporcu unvanını alacak. Ancak son iki kanalın geçiş denemeleri için tarih henüz netleşmiş değil.

İnatçı Bir Yüzücü

Bengisu Avcı, Cook Boğazı geçişi sonrası yaptığı açıklamada, “Okyanus zorlu ama biz de biraz inatçıyız” diyerek kararlılığını vurguladı. Beş ay içerisinde üç farklı kanal geçişi denemesi yapmış olan Avcı, Mayıs ayında Molakai ve geçen Eylül ayında Kuzey Kanalı geçişlerinde gösterdiği azimle, ne kadar inatçı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Bengisu Avcı, “Okyanus, benim kendimi bulduğum yer. Suda kendimi olabildiğince özgür ve huzurlu hissediyorum. Her kulacımda benden sonra gelen Türk kadınlarına yol gösterdiğimi düşünüyor ve inatla yüzmeye devam ediyorum” ifadelerini kullanarak, bu spordaki tutkusunu dile getirdi. Kendisine bu zorlu yolculukta destek veren İzmirli gıda takviyesi markası sponsoru Sidrex’e de özel bir teşekkür etti.

Kaynak: Sözcü

Bengisu Avcı, Okyanus Yedilisi’nde Tarihi Başarı Elde Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!