1. Haberler
  2. Spor
  3. Victor Osimhen’in Tarihi Röveşata Golü

Victor Osimhen’in Tarihi Röveşata Golü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray’ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, Süper Lig’de Antalyaspor‘a karşı attığı etkileyici röveşata golüyle futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Bu gol, dünya futbolu tarihinde 2,30 metre yükseklik sınırını aşarak kaydedilen iki röveşata golünden biri olma özelliğini taşıyor.

Özellikle sarı-kırmızılı takımın Antalyaspor’u deplasmanda 3-0 yenerek önemli bir galibiyet aldığı bu maçta, Osimhen’in 2,32 metre yükseklikten attığı röveşata golü büyük bir yankı uyandırdı. Bu gol, 2017-2018 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid‘in Juventus‘u deplasmanda 3-0 yendiği maçta Cristiano Ronaldo‘nun 2,38 metre yükseklikten attığı röveşata golü ile birlikte tarihte 2,30 metre barajını aşan ikinci gol olma özelliğine sahip.

Osimhen’in bu muazzam röveşata golü, dünya genelinde yılın en güzel golleri arasında gösterilmesi bekleniyor. Yıldız futbolcunun, 2,32 metre yükseklikte top ile buluşması, futbolseverler üzerinde büyük bir etki bıraktı. Galatasaray’ın 25 yaşındaki golcüsü, röveşata sırasında bu yükseklikte sıçrayarak, tarihte en yüksekten atılan röveşata golü olan Cristiano Ronaldo’nun 2,38 metre yükseklikten attığı gole de oldukça yaklaştı.

Osimhen’in bu golü, futbol dünyasında uzun süre konuşulacak ve hatırlanacak bir anı olarak kayıtlara geçti.

Detaylar için buraya tıklayın.

Kaynak: Sözcü

Victor Osimhen’in Tarihi Röveşata Golü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!