1. Haberler
  2. Dünya
  3. Elon Musk, Trump Destekçilerine Günlük 1 Milyon Dolar Çekiliş Duyurdu

Elon Musk, Trump Destekçilerine Günlük 1 Milyon Dolar Çekiliş Duyurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk’tan Trump Destekçilerine 1 Milyon Dolar Çekiliş

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, eski Başkan Donald Trump’ı destekleyen America PAC adlı siyasi eylem komitesinin, kilit eyaletlerde Cumhuriyetçi seçmenleri oy kullanmaya teşvik eden dilekçesine imza atan kişilere, 5 Kasım 2024 tarihine kadar her gün 1 milyon dolar (yaklaşık 34 milyon TL) vereceğini duyurdu. Euronews’in aktardığına göre, başkanlık seçimlerinin en rekabetçi eyaletlerinden biri olarak kabul edilen Pensilvanya’nın Harrisburg kentinde düzenlediği mitingde Musk, John Dreher isimli bir kişiye 1 milyon dolarlık ilk çekini takdim etti.

Musk, Dreher’e çeki uzatırken, “Bu arada, John’un bundan haberi yoktu. Neyse, neyse. Rica ederim” şeklinde esprili bir ifade kullandı. America PAC dilekçesini imzalamak için Pensilvanya’da kayıtlı bir seçmen olma şartı aranıyor. Ancak imzayı atanların Cumhuriyetçi olması gerekmiyor; bu nedenle Pensilvanya’da oy kullanmaya kayıtlı olan herhangi bir Demokrat da bu dilekçeye imza verebilir. İmza kampanyasının, başkanlık seçimlerinin yapılacağı 5 Kasım 2024 tarihine kadar devam edeceği bildiriliyor.

The Guardian gazetesinin haberine göre, bu durum, Musk’ın PAC kampanyasında tek bağışçı olması halinde 17 milyon dolarlık bir borcun altına girebileceği anlamına geliyor. Şu ana kadar Musk, Trump’ın kritik eyaletlerdeki kampanyasının büyük kısmını yürüten America PAC’e toplamda 75 milyon dolar bağışta bulundu.

KRİTİK EYALETLERDE BÜYÜK REKABET

Musk, America PAC’ı, Trump’ın başkanlık kampanyasını desteklemek amacıyla yakın zamanda kurmuştu. Bu komite, çekişmeli eyaletlerde seçmenleri harekete geçirmeyi hedefliyor. Musk’ın Harrisburg’da yaptığı miting, son üç gün içinde düzenlediği ve Trump destekçilerini erken oy kullanmaya teşvik ettiği üçüncü etkinlik oldu. America PAC’in desteğiyle Trump’ın Pensilvanya ve Arizona gibi kritik eyaletlerde ciddi bir avantaj sağlayıp sağlayamayacağı ise merakla bekleniyor.

  • Geçen hafta açıklanan anketlerde, Trump’ın Arizona’da 6 puan önde olduğu görülmüştü.
  • Öte yandan, Demokrat rakibi Kamala Harris’in Pensilvanya’da 4 puanlık bir üstünlüğe sahip olduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Sözcü

Elon Musk, Trump Destekçilerine Günlük 1 Milyon Dolar Çekiliş Duyurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!