1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mustafa Destici’den İddialara Yanıt: ‘Hiçbir Cemaatin İçinde Bulunmadım’

Mustafa Destici’den İddialara Yanıt: ‘Hiçbir Cemaatin İçinde Bulunmadım’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Açıklamaları

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, son günlerde kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, “Hayatım boyunca Ülkücü Hareketin, Türk Milliyetçilerinin, Alperenlerin, Büyük Birliğin dışında; herhangi bir cemaatin, tarikatın, topluluğun, grubun, fraksiyonun içinde, yanında, sağında, solunda ya da herhangi bir yerinde bulunmadım” ifadelerini kullandı.

Destici, kendisi hakkında yapılan iddiaların ciddiyetini sorgulayarak, “İfadelerin sahibi ciddiye alınacak biri mi? Değil. Yazdıklarının bir anlamı ve değeri var mı? Yok.” dedi. Bu tür durumlarla karşılaşmanın, siyasetin en zorlayıcı yanlarından biri olduğunu vurgulayan Destici, sözlerine şöyle devam etti:

  • “Bazen bulunduğunuz görev, bir lüzumsuzu ve onun münasebetsizliğini görmezden gelmenize engel olur, bir kişinin bile aklına ‘sükut ikrardandır’ cümlesini getirmemesi için, sizi cevap vermeye mecbur bırakır.”
  • “Hayatım boyunca (14 yaşımdan beri), Ülkücü Hareketin, Türk Milliyetçilerinin, Alperenlerin, Büyük Birliğin dışında; herhangi bir cemaatin, tarikatın, topluluğun, grubun, fraksiyonun içinde, yanında, sağında, solunda ya da herhangi bir yerinde bulunmadım.”
  • “Milli ve manevi değerlere bağlılığımdan dolayı, bu tavırda olan herkes gibi, bu hassasiyetlere sahip yapılara da samimiyetsizlikleri ya da ihanetleri ortaya çıkana kadar sıcak baktım.”

Destici, kendisiyle ilgili iğrenç hesaplar yapan kişilere de sert eleştirilerde bulundu. “Yazdıklarının ya da söylediklerinin ciddiye alınması için, Muhsin Yazıcıoğlu ismine atıf yapmak mecburiyetinde kalmalarını iğrenerek izliyorum.” dedi.

‘LİNÇ KAMPANYALARININ HEDEFİ OLDUK’

Destici, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan ancak ‘Türkiye düşmanlığını’ kendilerine görev edinen grupların varlığından bahsetti. Bu grupların Türkiye’nin yaşadığı dış sorunlarda her zaman karşıtlarının tezlerini desteklediklerini belirten Destici, şunları ifade etti:

  • “Kıbrıs’ta Türk askerinin bulunmasına ‘işgal’, Türkiye Cumhuriyeti’ne ‘işgalci’ diyenlerden bahsediyorum.”
  • “Ermeni tehcirine ‘soykırım’, Türk milletine ‘soykırımcı’ diyenlerden bahsediyorum.”
  • “40 bin kişiyi katleden terör örgütüne ‘özgürlük savaşçıları’, terör örgütünün kurdurduğu siyasi parti görünümlü örgütlenmeye ‘Kürt siyasal hareketi’, örgütün elebaşına ‘önder’ diyenlerden bahsediyorum.”

“Suriye’de, Türkiye’den toprak talep eden bir terör devleti kurulmaması için asker bulundurmamız; Akdeniz’de, uluslararası hukuktan doğan haklarımıza sahip çıkmak için Libya’yla iş birliği yapmamız; Filistin’de çoğunluğu çocuk ve kadın 50 bini aşkın sivilin katledilmesine tepkimize; ABD sözcüleriyle aynı kelimelerle itiraz edenlerden bahsediyorum.” dedi.

“YA GERİZEKALISINIZ YA HAİN VE ALÇAKSINIZ”

Destici, eleştirilerine devam ederek, “Bu anlattıklarımdan, ‘Savunma Sanayi Fonuna katkı yapılması teklifine’ itiraz edenlere ‘Ermeni’ dedi, ‘Yunanlı’ dedi’ sonucu çıkarıyorsanız ya geri zekalısınız ya hain ve alçaksınız.” ifadelerini kullandı. Bu tür davranışların geçmişte bulunduğu her konuma ihanet eden kişilerin bir sonucunu taşıdığını belirtti:

“Biz onlara benzemeyiz. Olmadık bir yerde karşılaşırız, ahlaksızlığınızı yüzünüze çarparız ve haya duygusundan sizde kırıntı kalmışsa mahcup olursunuz.”

Kaynak: Sözcü

Mustafa Destici’den İddialara Yanıt: ‘Hiçbir Cemaatin İçinde Bulunmadım’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!