1. Haberler
  2. Gündem
  3. TTB Merkez Konseyi Başkanı Alpay Azap’tan Yenidoğan Çetesi Üzerine Açıklamalar

TTB Merkez Konseyi Başkanı Alpay Azap’tan Yenidoğan Çetesi Üzerine Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TTB Merkez Konseyi Başkanı Alpay Azap’tan Yenidoğan Çetesi Açıklaması

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Alpay Azap, bebeklerin doğum sonrası anlaştıkları özel hastanelere sevk edilerek ölümlerine yol açan ‘Yenidoğan Çetesi’ hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Azap, “Olay, hekimlik değerleri bir yana, insanlık değerleriyle asla bağdaşmayacak bir niteliğe sahiptir.” şeklinde konuştu.

“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM YİNE ÖLÜM GETİRDİ”

TTB, Ege Bölgesi Tabip Odaları ile birlikte Aydın’da düzenlediği toplantıda, sağlık sistemindeki dönüşümlerin olumsuz sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla tabip odalarının temsilcileri ile TTB Merkez Konseyi üyeleri katıldı. Alpay Azap, bebeklerin özel hastanelere sevk edilerek ölümlerine neden olan bu durumu kınayarak, “Çok üzgünüz. Sağlıkta dönüşüm yine ölüm getirdi. Sorumlular hesap vermelidir. Türk Tabipleri Birliği olarak sağlık sistemimize giren açgözlülüğün kurbanı olan ailelerin, bebeklerin ve etik değerlere bağlı meslektaşlarımızın yanındayız.” dedi.

Olayın Ciddiyeti

Azap, “Olay, hekimlik değerlerinin ayaklar altına alınmasını haklı çıkaracak hiçbir gerekçe yoktur. İstanbul Tabip Odamız, bu konu ile ilgili resen soruşturma başlatmıştır. Meslek etik kurallarını ihlal ederek mesleğimizin saygınlığına leke sürenler, halk sağlığını riske atanlar hak ettikleri cezaları almalıdır.” ifadelerini kullandı.

‘CİDDİ DENETİM EKSİKLİĞİ VAR’

Azap, olayda ciddi bir denetim eksikliği bulunduğunu vurgulayarak, “Bu olay, ülkemizde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun halk sağlığı için özveriyle çalıştığını gölgelememelidir. Pandemi ve afet dönemlerinde, hekimler ve sağlık çalışanları etik değerlere bağlı kalmaya devam etmektedir.” dedi.

“OLAYA KARIŞANLAR CEZALANDIRILMALI”

  • Azap, “Olaya karışan özel sağlık kuruluşları ve yöneticilerinin cezalandırılması şarttır.” diyerek, kamu otoritesinin de sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
  • Denetim görevini yerine getirmeyen kamu otoritesinin hastaneleri kapatmasının, suçsuz sağlık çalışanlarını işsiz bırakma sonucunu doğurduğunu ifade etti.
  • Bu olayın, birkaç vicdan yoksunu sağlık çalışanının suça karışmasından ibaret olmadığını, sistemle ilgili ciddi sorunlar olduğunu vurguladı.

“AİLELERİN HER KONUDA YANINDAYIZ”

Azap, “Ege Tabip Odaları ve TTB Merkez Konseyi olarak, ülkemizin halkın ihtiyacı olan eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmetini sunan bir sağlık sistemi kurmaya yeteceğine inanıyoruz.” dedi. Yönetimleri, halk sağlığını piyasanın insafına bırakan sağlık politikalarını terk etmeye çağırarak, “Ailelerin, bebeklerin her konuda yanındayız ve üzerimize düşen görevleri hızla yapacağız.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, “Piyasacı sağlık sisteminin zorlamalarına karşı, etik ilkelerden ödün vermeyen sağlık çalışanlarının her zaman destekçisi olacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

TTB Merkez Konseyi Başkanı Alpay Azap’tan Yenidoğan Çetesi Üzerine Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!