1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB’den Yenilikçi Seyyar Satış Üniteleri Tasarımı

İBB’den Yenilikçi Seyyar Satış Üniteleri Tasarımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB’den Yenilikçi Seyyar Satış Üniteleri

İBB'den Yenilikçi Seyyar Satış Üniteleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’un sembollerinden biri olan simit, kestane ve mısır tezgahlarını daha modern ve estetik bir görünüme kavuşturmak için yenileme çalışmalarına başladı. İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje, 25 Ekim 2024 tarihinde hayata geçirilecek.

İBB’den yapılan açıklamada, “Özellikle tarihi meydanlarda ve boğaz kıyısında yer alan seyyar satış üniteleri, daha yenilikçi ve estetik bir görünüm kazanacak.” ifadesine yer verildi. Yeni tasarımların ilk örnekleri, 25 Ekim’den itibaren Beşiktaş Meydanı’nda İstanbullularla buluşacak.

İBB'den Yenilikçi Seyyar Satış Üniteleri Tasarımı

İBB, yeni simit, kestane ve mısır tezgahlarının tasarımını şu şekilde duyurdu: “İstanbul’un çeşitli meydanları ile işlek caddelerinde bulunan seyyar simit, mısır ve kestane satış araçlarının tasarımları yenileniyor. Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışma ile seyyar satış üniteleri, daha yenilikçi ve estetik bir görünüme kavuşacak.”

9 Farklı Konsept Belirlendi

Proje kapsamında, özellikle tarihi meydanlar ve boğaz kıyılarındaki seyyar satış üniteleri için meydanların dokusu dikkate alınarak farklı tasarımlar geliştirildi. Tasarımların her biri, simitçi, mısırcı ve kestaneci kullanımına uygun olmak üzere toplamda 9 farklı konsept ile sunulacak.

İBB'den Yenilikçi Seyyar Satış Üniteleri Tasarımı

Yeni Tasarımlar İlk Kez Beşiktaş Meydanı’nda

Yeni satış ünitelerinin tamamında enerji verimliliği açısından güneş panelleri kullanılacak. Ayrıca, kullanılan malzeme sayesinde temizliği kolaylaştıran özellikler sunulacak. Ünitelerde, soğuk kış şartlarına karşı örtü sistemi ve kullanıcıların zeminden temasını kesmek amacıyla özel platform tasarımı yer alacak.

Üretilen 9 yeni tasarım, 25 Ekim 2024 Cuma gününden itibaren Beşiktaş Meydanı’nda İstanbulluların beğenisine sunulacak. Yeni seyyar satış ünitelerinin İstanbul genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Yeni tasarım simit, kestane ve mısır tezgahları, 25 Ekim’de meydanlarda yerini alacak.

Kaynak: Sözcü

İBB’den Yenilikçi Seyyar Satış Üniteleri Tasarımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!