1. Haberler
  2. Spor
  3. 2024 Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu

2024 Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Dünya Superbike Şampiyonu: Toprak Razgatlıoğlu

2024 Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, İspanya’daki son yarışında birincilik elde ederek sezonu podyumun zirvesinde tamamladı. 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 12. ve son yarışı, İspanya’nın 4,4 kilometre uzunluğundaki Circuito de Jerez Pisti’nde gerçekleştirildi. İspanya’da dün yapılan hafta sonunun ilk yarışında, 2024 dünya şampiyonluğunu garantileyen ay-yıldızlı motosikletçi, bugün Superpole yarışında ikinci olarak podyum sevinci yaşadı. Superpole yarışından sonra genel klasmanda puanını 502’ye çıkardı. Böylece Toprak, Rokit BMW takımıyla 20 turluk son ana yarışa ikinci sıradan başladı.

Yarışın ikinci turunda liderliği ele geçiren Toprak, yarış bitimine 4 tur kala üstünlüğünü sürdürdü. Bu süre zarfında, milli sporcuyu hemen arkasından Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega takip etti. Ancak, İspanya’daki sezonun son yarışında, bitime 4 tur kala Yamaha sürücüsü Philipp Oettl’in motorunun yanması sonucu kırmızı bayraklar kaldırıldı ve yarış sona erdirildi.

Toprak Razgatlıoğlu: “Önümüzdeki yıl görüşürüz”

Son yarışı da 2024 Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, birinci sırada tamamlayarak podyumun zirvesinde yer aldı ve dünyaya bir kez daha İstiklal Marşı’nı dinletti.

Yarış sonrası yaptığı açıklamada Toprak, “Bugün çok mutluyum, bu hayalini kurduğumuz andı. Takıma çok teşekkür ediyorum, herkes bu şampiyonluk için çok çalıştı. Bu hafta sonu Ducati ile çok savaştık, bütün herkesi tebrik ediyorum. Bütün taraftarlara da çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl görüşürüz,” şeklinde konuştu. 2021 ve 2024 Dünya Şampiyonu olan Toprak, WSBK’nin 2024 sezonunda toplam 27 kez podyuma çıkarak dikkatleri üzerine çekti. Bu sezon 18 birincilik, 7 ikincilik ve 2 de üçüncülük elde etti.

İspanya’daki sezonun son yarışında Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega ikinci sırayı, Rokit BMW takımından Hollandalı Michael Van Der Mark ise üçüncü sırayı aldı.

Genel klasmanda 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nı Toprak Razgatlıoğlu 527 puanla şampiyon tamamladı. Nicolo Bulega 484 puanla ikinci, Alvaro Bautista ise 357 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Kaynak: Sözcü

2024 Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!