1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eyüpsultan Belediyesi’nde Torpilli İstihdam ve Mali Sorunlar

Eyüpsultan Belediyesi’nde Torpilli İstihdam ve Mali Sorunlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eyüpsultan Belediyesi’nde Yeni Dönem ve Torpilli İstihdamlar

Eyüpsultan Belediyesi'nde Yeni Dönem ve Torpilli İstihdamlar

Son yerel seçimlerde AKP‘den CHP‘ye geçen Eyüpsultan Belediyesi’nin yeni Başkanı Mithat Bülent Özmen, göreve geldikten sonra belediyede torpille işe alınan personel ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özmen, iştirakler hariç olmak üzere Eyüp Belediyesi’nde çalışan toplam 2655 personel arasında 264 kişinin akrabalık ilişkisi bulunduğunu belirtti.

  • Kardeşlik ilişkisi: 140 kişi
  • Karı-koca ilişkisi: 55 kişi
  • Anne-baba-çocuk ilişkisi: 22 kişi

Başkan Özmen, Stratejik Plan ve Bütçe sunumunda belediyeye ait taşınmazların satışı ve mevcut borçlar hakkında önemli bilgiler vererek, bu borcun 420 bin Eyüpsultanlıyı etkilediğini vurguladı. Özmen, önceki dönemde belediyenin 2024 yılı ilk bütçesinin 2 katından fazla gayrimenkul satışı gerçekleştirilmesine rağmen, 4.7 milyar TL’lik bir yıl sonu borcuyla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Bülent Özmen, belediyenin tüm mülklerinin beşte birinin ve satılabilir mülklerinin yarısının son dört yıl içinde satıldığını belirterek, “Bahse konu olan taşınmazların satıldığı tarih itibarıyla bugünkü değeri, gayrimenkulün günümüzdeki değer artışından bağımsız olarak TÜFE üzerinden hesaplandığında, tamı tamına 10.9 milyar TL, yaklaşık 11 milyar TL” şeklinde konuştu. Ayrıca, bir önceki dönemden devralınan borçları da detaylı olarak açıklayarak, “Gerçek müteahhit borcu 3.6 milyar TL’dir” dedi.

Bu açıklamalar, Eyüpsultan Belediyesi’nde yaşanan mali sorunlar ve istihdam politikaları hakkında önemli bir farkındalık yaratırken, Özmen’in yeni yönetim anlayışının nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

Kaynak: Sözcü

Eyüpsultan Belediyesi’nde Torpilli İstihdam ve Mali Sorunlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!