1. Haberler
  2. Gündem
  3. FETÖ Elebaşı Fettullah Gülen’in Ölümü ve Sonrası

FETÖ Elebaşı Fettullah Gülen’in Ölümü ve Sonrası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ Elebaşı’nın Ölümü ve Gündeme Düşen Sorular

FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’in ölümü, gündemde birçok yeni sorunun ortaya çıkmasına neden oldu. Gazeteci Altan Sancar, SÖZCÜ TV ekranlarında yaptığı açıklamalarda, Gülen’in ölümünden önce örgüt içindeki gerilimlere dikkat çekti. Sancar, “Örgüt içindeki çatışmalar belirli bir seviyeye ulaşmıştı. FETÖ liderinin yeğeni Ebuseleme Gülen, örgüt içindeki duruma dair sosyal medyada açıklamalarda bulunmuştu. Bu durum sonrasında, Gülen ABD’deki meşhur evinden alınıp başka bir yere götürüldü. Daha sonra farklı bir noktada görüntüleri ortaya çıktı; ancak sağlık durumunun oldukça kötü olduğu görülüyordu. Öte yandan, sağlık durumu ile birlikte örgüt içindeki mücadelenin de ciddi bir boyuta ulaştığı anlaşıldı.” ifadelerini kullandı.

‘Yeni Bir Kavga Olacak’

Sancar, “Bu aşamadan sonra yeni bir lider atanacak mı? Bu soru, örgüt içinde yeni bir çatışmaya neden olacak. Yeni bir lider arayışı, aynı zamanda ciddi bir ekonomik gücü de elinde bulunduruyor. Bu paylaşımın gerçekleşmesi durumunda büyük bir kavga yaşanması muhtemel. Ancak gördüğümüz kadarıyla, kendilerine ait olan site, Gülen’in ölümünü duyurmuş durumda. Bundan sonraki süreçte milyarlarca dolarlık bir sermayeden bahsediyoruz. Bu sermayeyi kimin kontrol edeceği önemli bir konu.” dedi.

Yeni Soru: Cenazeye Kimler Katılacak?

Sancar, terör örgütü lideri Gülen’in cenazesinin de yeni bir düğüm noktası olacağına değinerek, “Sadece darbe girişimi yapan, vatandaşları katleden, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını kuran bir örgütten bahsetmiyoruz; aynı zamanda içinde milyarlarca dolarlık sermaye gruplarını barındıran bir yapıdan söz ediyoruz. Merak ediyorum, bu süreçten sonra nasıl bir yapı oluşacak ve bu ‘pasta’ kimler tarafından paylaşılacak? Eğer böyle bir cenaze gerçekleşecekse, cenazeye kimlerin katılacağı da dikkat çekici bir soru.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

FETÖ Elebaşı Fettullah Gülen’in Ölümü ve Sonrası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!