1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Barosu’nda İbrahim Kaboğlu Başkan Seçildi, Yeni Anayasa Tartışmaları Gündemde

İstanbul Barosu’nda İbrahim Kaboğlu Başkan Seçildi, Yeni Anayasa Tartışmaları Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu’nda Önemli Gelişmeler

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu’nda, Değişim İçin Avukatlar Grubu’nun adayı İbrahim Kaboğlu, Baro Başkanı olarak seçildi. Kaboğlu, başkanlık görevine başlamasının ardından yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin gündeminde olan yeni anayasa tartışmalarına özel bir vurgu yaptı.

Kaboğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, şunları ifade etti: “Ben, birçok eserimde ve konuşmamda belirttiğim gibi, değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabileceğini düşünüyorum. 1995 ve 2001 yıllarında yapılan değişiklikler buna örnek teşkil ediyor. 1995 yılında, Anayasa’nın Başlangıç kısmındaki ırkçı ifadeler kaldırıldı. 2001 değişikliğiyle de Madde 14’e ‘İnsan haklarına dayanan laik ve demokratik Cumhuriyet’ tanımı eklendi. Böylece, 1961 Anayasası’nda öngörülen ‘İnsan haklarına dayanan devlet’ kavramı yeniden anayasada yer aldı. Bu durum, Anayasa Mahkemesi’nin de bu kavramı kullanmaya başlamasıyla daha da önem kazandı.”

Kaboğlu, gelecekteki hedeflerini “Hep birlikte ‘Hak, hukuk, adalet’ diyeceğiz arkadaşlar. Yolumuz açık olsun.” sözleriyle vurguladı.

İbrahim Kaboğlu’nun bu açıklamalarına yanıt olarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya platformu X üzerinden bir paylaşımda bulundu. Yavaş, şunları belirtti: “AY m. 4 çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4. madde, ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor.”

Kaynak: Sözcü

İstanbul Barosu’nda İbrahim Kaboğlu Başkan Seçildi, Yeni Anayasa Tartışmaları Gündemde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!