1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in Lübnan’daki Kara Harekâtı İçin Diplomatik Çözüm Arayışı

İsrail’in Lübnan’daki Kara Harekâtı İçin Diplomatik Çözüm Arayışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Lübnan’daki Harekâtı için Diplomatik Çözüm Arayışı

Geçtiğimiz hafta, İsrail, Lübnan’daki kara harekâtını sona erdirmek amacıyla bir dizi diplomatik çözüm şartlarını içeren belgeyi ABD’ye iletti. Bu gelişme, uluslararası arenada büyük bir dikkat çekti. ABD merkezli Axios haber sitesinde yer alan bilgilere göre, haberin kaynakları arasında isimsiz iki ABD’li ve iki İsrailli yetkili bulunuyor.

İsrailli bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, İsrail, Hizbullah’ın yeniden silahlanmasını önlemek ve sınıra yakın bölgelerde askeri altyapısını yeniden inşa etmesine engel olmak için, İsrail ordusuna “aktif müdahale” yetkisi tanınmasını talep etti. Ayrıca, İsrail, hava kuvvetlerinin Lübnan hava sahasında operasyon gerçekleştirme özgürlüğüne sahip olmasını da istemekte.

KABUL EDİLMESİ OLASI DEĞİL

Ancak, bir ABD’li yetkili, Lübnan hükümeti ve uluslararası toplumun, İsrail’in bu taleplerini kabul etmesinin pek olası olmadığını belirtti. Beyaz Saray ve Tel-Aviv yönetimi, bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Diğer yandan, Hizbullah da medyada yer alan bu haberle ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunmamış durumda.

Axios’ta yer alan habere göre, Beyaz Saray’ın özel temsilcisi Amos Hochstein, bugün Beyrut’u ziyaret edecek. Bu ziyaretin amacı, İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaya diplomatik bir çözüm bulunmasına yönelik müzakerelerde bulunmak.

Kaynak: Sözcü

İsrail’in Lübnan’daki Kara Harekâtı İçin Diplomatik Çözüm Arayışı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!