1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aksaray’da Feci Otobüs Kazası: 7 Ölü, 34 Yaralı

Aksaray’da Feci Otobüs Kazası: 7 Ölü, 34 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray’da meydana gelen tragik bir otobüs kazasında, yaralanan 50 yaşındaki Hafize Çimen, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çimen’in ölümüyle birlikte, bu kaza sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Kaza, 18 Ekim 2023 tarihinde sabah saat 07.00 sıralarında, Aksaray-Ankara kara yolu üzerindeki Acıpınar köyü girişinde gerçekleşti.

Balıkesir’den Kapadokya bölgesi olan Nevşehir’e seyahat eden Nurhan Hazer (55) yönetimindeki 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü, aniden bariyerlere çarparak yaklaşık 90 metre sürüklendikten sonra devrildi. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda polis, jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 34 KİŞİ YARALANDI

Kazada, otobüs içerisinde bulunan 44 kişiden; 2 sürücü, 1 rehber ve 41 yolcu yer alıyordu. Hayatını kaybedenler arasında, Hasan Tunalılar (65), eşi Pembe Tunalılar (62), Leyla Altuntaş (59), Neriman Çabukçay (78), Rukiye Aydın (51) ve annesi Ünzile Karabacak (69) bulunuyor. Olayda yaralanan 34 kişi, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

‘GÜNEŞ GÖZLERİMİ ALDI’

Kazanın ardından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak 3 savcı görevlendirerek kapsamlı bir soruşturma başlattı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan ve hastanede tedavi gördükten sonra gözaltına alınan otobüs sürücüsü Nurhan Hazer, ilk ifadesinde “Güneş gözlerimi aldı, bu yüzden bariyerlere çarptım. Akabinde otobüs devrildi” şeklinde beyanatta bulundu. Hazer, jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.

12 YARALININ TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Kazada yaralanan Hafize Çimen, emekli astsubay eşi Zafer Çimen ile birlikte hastaneye kaldırıldı. Ancak, bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Hafize Çimen’in cenazesinin, otopsinin ardından Balıkesir’in Edremit ilçesine gönderileceği öğrenildi. Zafer Çimen’in ise tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu olduğu bildirildi. Diğer yandan, hastanede tedavi gören 12 kişinin durumunun ise ciddiyetini koruduğu, diğer yaralıların farklı zamanlarda taburcu edildiği ifade edildi.

Kaynak: Sözcü

Aksaray’da Feci Otobüs Kazası: 7 Ölü, 34 Yaralı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!