1. Haberler
  2. Dünya
  3. Küba’da Elektrik Kesintileri: Başkan Diaz-Canel’in Açıklamaları ve Halk Tepkileri

Küba’da Elektrik Kesintileri: Başkan Diaz-Canel’in Açıklamaları ve Halk Tepkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küba’da Elektrik Kesintileri ve Başkan Diaz-Canel’in Açıklamaları

Küba'da Elektrik Kesintileri ve Başkan Diaz-Canel'in Açıklamaları

Küba, son üç gündür karanlık bir sürecin içinden geçiyor. Başkan Miguel Diaz-Canel, Pazar günü haki yeşili askeri üniformasıyla Küba halkına hitap etti. Başkan, vatandaşlarına elektrik kesintileriyle ilgili eleştirilerini ‘disiplin ve nezaketle’ iletmeleri konusunda uyarıda bulundu. Provokasyonlara karşı tolerans gösterilmeyeceğini vurguladı.

Diaz-Canel, televizyondan yaptığı açıklamada, “Hiçbir kimsenin vandalizme ve saldırganlığa başvurarak halkımızın sükunetini bozmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Kübalıların büyük bir kısmı, elektrik kesintileri nedeniyle açıklamayı yerleşim alanlarında, jeneratör çalıştıran işletmelerde izleyebildi. Bu süreçte, Küba askeri polisinin sokaklarda konuşlandığı bildirildi.

Reuters haber ajansına bağlı muhabirler, bazı Kübalıların tencere ve kaşıkları birbirine vurarak kesintilere karşı protesto düzenlediklerini aktardı.

BÜYÜK KESİNTİ ‘MÜNFERİT OLAY’

Küba’da, adanın yüzde 80’inin elektriksiz kaldığı bu dönemde halk, su, yiyecek ve hastanelerin işleyiş koşullarıyla ilgili ciddi şikayetlerde bulunuyor. Küba Enerji ve Madenler Bakanı Vicente de la O Levy, ‘Küba halkının sıkıntılarını anladığını, ancak halkın hükümeti desteklemeye devam edeceğini’ belirtti. O Levy, Pazar günü gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşbirliği, Küba geleneğidir” dedi ve “vardığımız bu münferit olayları, olduğundan daha büyük gösteriyoruz” şeklinde ekleme yaptı.

Yetkililer, Pazartesi akşamı elektriğin birçok bölgede yeniden sağlanacağına dair güvence verdi. Küba hükümeti, yaşanan kesintilerin nedenleri arasında, adanın üzerinden geçen kasırgaları, artan yakıt fiyatlarını ve Sovyet döneminde inşa edilmiş eski termik santralleri gösteriyor.

Kaynak: Sözcü

Küba’da Elektrik Kesintileri: Başkan Diaz-Canel’in Açıklamaları ve Halk Tepkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!