1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Özel Hastaneler Hakkında İddianame Hazırlandı

Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Özel Hastaneler Hakkında İddianame Hazırlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidoğan Çetesi Soruşturması Devam Ediyor

Yenidoğan Çetesi Soruşturması Devam Ediyor

112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli olan bazı kişilerin, bebek acil hastalarını önceden belirledikleri özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olduğu ve bu ölümler üzerinden maddi kazanç sağladıkları tespit edilen ‘yenidoğan çetesi’ ile ilgili soruşturma sürüyor. Bu kapsamda, 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında bir iddianame hazırlandı. Ayrıca, skandala karışan İstanbul’daki 9 özel hastanenin ruhsatları iptal edildi.

Olayla ilgili yeni ve çarpıcı detaylar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Kapatılan Hastaneye ‘Bebek Dostu’ Unvanı Verilmiş Gazeteci Barış Terkoğlu, bugünkü köşe yazısında, ruhsatı iptal edilen Reyap Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı tarafından “Bebek Dostu Hastane” unvanı verildiğini ortaya koydu. Bu durum, yaşanan skandalın boyutlarını daha da derinleştiriyor.

  • Yenidoğan çetesinin faaliyetleri, bebeklerin sağlıklarını tehlikeye atmakla kalmayıp, aynı zamanda ailelerini de derinden yaralamaktadır.
  • Özel hastanelerin ruhsatlarının iptal edilmesi, benzer olayların önüne geçilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
  • Bu tür skandalların tekrar yaşanmaması için sağlık sisteminin denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: Sözcü

Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Özel Hastaneler Hakkında İddianame Hazırlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!