1. Haberler
  2. Gündem
  3. Beşiktaş’ta Gece Kulübü Yangınında 29 Kişi Hayatını Kaybetti

Beşiktaş’ta Gece Kulübü Yangınında 29 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş’ta Gece Kulübü Yangını: 29 Can Kaybı

2 Nisan Salı günü Beşiktaş’ta 16 katlı bir binanın bodrum katında bulunan bir gece kulübünde çıkan yangın, 29 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu trajik olayın ardından yargılama süreci devam ederken, davanın görüldüğü 33. Ağır Ceza Mahkemesi, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Bugün sabah saat 10.00’da, gece kulübüne giden keşif heyeti incelemelerde bulundu. Çalışmalara mahkeme heyeti, olay yeri inceleme ekibi ve itfaiye ekibi de katıldı.

İçerideki incelemeler devam ederken, taraf avukatları ve olayda hayatını kaybedenlerin yakınları dışarıda çalışmaları izleyerek, yaşananları anlamaya çalıştı.

‘BİLİRKİŞİYE GEREK BİLE YOKTU’

Yangında hayatını kaybeden Özkan Baş’ın eşi Emine Kaya Baş, duygularını şu şekilde dile getirdi: “Bilirkişiye bile gerek yok, içeride hiçbir güvenlik önlemi yok. Bu bir ihmal bile değil, ihmal bile diyemeyiz. İstanbul’un göbeğinde 29 insan hayatını kaybetti. Ne medya ne de başka bir kurum bu durumu yeterince sahiplenmedi. Biz mahkemelerde bir sürü olaya tanık oluyoruz. Bizler normal insanlar olarak evlerimizde yaşıyorduk. Mahkeme süreçleri gerçekten çok zor geçiyor, çok sinir bozucu. Karşı taraf, özellikle avukat Engin Çelebi, inanılmaz bir sinir bozukluğu yaratıyor. Hem bir acı var hem de kayıp yaşadık, bir de bunlarla uğraşmak zorundayız ve kendimizi yalnız hissediyoruz. Mahkeme sonrasında eve gittiğimde sırtımı koltuğa yaslayamıyorum. Sürekli endişe ve kaygı içindeyim, bu mahkeme süreçlerini bir türlü atlatamıyorum.”

Baş, devamında şunları ekledi: “Devlet için kaç kişinin ölmesi gerekiyordu? Beşiktaş Belediyesi ve diğer ilgili kurumlar ortada yok. Kendi partilerinden kimse çıkıp, ‘Babamızın oğlu olsa acımayız’ demedi. Ben onlardan bunu beklerdim. Kurumların ihmali çok açık, içeride bir iş güvenliği uzmanı yoktu. Yangın tüpleri çalışmıyordu, sprinkler sistemleri yoktu ve başlarında bir iş güvenliği uzmanı bulunmuyordu. Hiçbir güvenlik önlemi yoktu. Onlar ne derse desin, sonuçta iki veya üç dakika içerisinde yakınlarımız boğularak hayatını kaybetti. Ne yapmamız gerektiğini bilemiyorum. Milletvekilleri, başka olaylarda kendilerini öne çıkarıyorlar ama bu olayda kimse ortaya çıkmadı. Eşim evden 40 dakika önce çıktı; ya 10 dakika önce ya da 5 dakika önce buraya ulaştı. Ben buraya çok yakın oturuyorum.”

Kaynak: Sözcü

Beşiktaş’ta Gece Kulübü Yangınında 29 Kişi Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!