1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrey Sibiha’nın Türkiye Ziyareti

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrey Sibiha’nın Türkiye Ziyareti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrey Sibiha, önemli bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Türkiye’ye geldi. Ziyaret sırasında, Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi ve Ukrayna’nın yeniden yapılanma sürecinde Türkiye’nin potansiyel katkıları üzerine kapsamlı bir görüşme yaptı.

Sibiha, özellikle Karadeniz bölgesindeki güvenlik durumuna dikkat çekerek, Rusya’nın Ukrayna’nın limanlarına yönelik artan saldırılarından duyduğu endişeleri dile getirdi. Bu bağlamda, Türk yetkililerden destek talep etti. Sibiha, sonbahar döneminde meydana gelen bu saldırıların, şu ana kadar dört ticari gemiye ciddi hasar verdiğini vurguladı.

Ayrıca, bu saldırıların yalnızca Ukrayna’nın değil, aynı zamanda uluslararası ticaretin de aleyhine olduğunu belirterek, deniz güvenliğinin sağlanması konusundaki aciliyetin altını çizdi. Ukrayna’nın stratejik öneme sahip limanlarının korunması ve güvenliği için uluslararası iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

GÜNCELLEMELER SÜRECEK

Kaynak: Sözcü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrey Sibiha’nın Türkiye Ziyareti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!