1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ne Saldırıları: 21 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ne Saldırıları: 21 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki bir okul ile Refah kentine yönelik düzenlediği saldırılarda 21 Filistinlinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Gazze’deki Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Cibaliya Mülteci Kampı’nda bulunan BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki “Kriyzm” okulunu hedef alması sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İsrail ordusunun, insansız hava aracı (İHA) kullanarak Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Refah kentine düzenlediği iki ayrı saldırı sonucunda ise 8 kişi hayatını kaybetti. Her iki saldırıda da çok sayıda kişi yaralandı. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun su dolduran bir grup Filistinliyi hedef alması neticesinde çoğu çocuk 6 kişinin öldüğünü aktardı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplamda 42 bin 603 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca, 99 bin 795 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce kişinin bulunduğu bildiriliyor. Sivil altyapının da hedef alındığı bu saldırılarda halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları ciddi şekilde tahrip ediliyor.

Kaynak: Sözcü

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ne Saldırıları: 21 Filistinli Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!