1. Haberler
  2. Gündem
  3. Elazığ’da Sokak Hayvanları Üzerine Şok İddialar

Elazığ’da Sokak Hayvanları Üzerine Şok İddialar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebze ve Ümraniye Belediyeleri’nde meydana gelen köpek katliamlarının ardından, şimdi de Elazığ Belediyesi’nin benzer bir girişimde bulunduğu iddiaları gündeme geldi. Hayvan hakları savunucusu Tuğba Hazar, 16 Ekim gecesi saat 01:00 sularında, Elazığ Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi’nde sokak hayvanlarının görevliler tarafından araçlara yüklendiğine tanıklık etti. Hazar, belediyeye ait aracı takip ederek, sokak hayvanlarının Kovancılar ilçesine bağlı bir köye götürüldüğünü fark etti. Ancak, belediye personelinin kendisini fark etmesi üzerine araç hızla uzaklaştı. Hazar, belediye personellerinin olduğu bölgede birçok köpeğin bırakıldığını gördü ve durumu jandarmaya bildirdi.

Yapılan ihbar üzerine jandarma, kontrol noktasında durdurulan araçta ölü hayvan ve anestezik iğne buldu. “DURDURMAK İSTEDİK, DURMADILAR” başlığı altında Hazar, Kovancılar Merkez Jandarma Karakolunda verdiği ifadesinde, hayvan bakımevinde hayvanların öldürüldüğünden şüphelendiğini dile getirerek şu bilgileri paylaştı:

  • “15 Ekim 2024 tarihinde, oğlum Ali Buğra Hazar ile birlikte Rehabilitasyon merkezinin yol güzergâhında beklemeye başladık. Barınaktan gelen bir araçta canlı hayvanların olduğunu gördük.”
  • “Bunun üzerine aracı takip etmeye başladık. Elazığ il merkezinden 16 Ekim 2024 tarihinde saat 01:00 sularında yola çıktık. Hayvanlar 23 AEL 260 plakalı araç ile taşınıyordu.”
  • “Hacısam Mahallesi girişinde, 23 AEL 039 plakalı başka bir belediye aracıyla birlikte yola devam ettiler. Bir süre peşlerinden takip ettik, ancak telefonumuz çekmediği için irtibat kurabileceğimiz kimse olmadığından geri dönmek zorunda kaldık.”
  • “112 ihbar hattını arayarak durumu bildirdik ve Gülüşkar Jandarma Karakolunun bulunduğu bölgeye geldik. Jandarma, bildirdiğimiz bölgeye doğru hareket etti.”
  • “Kendi aracımızla Hacısam Mahallesi civarına geri döndüğümüzde, orada bakıma muhtaç hayvanların olduğunu gördük ve onlara mama verdik. Sonrasında belediyeye ait araçlarla karşılaştık. Durdurmak istedik ama durmadılar.”

ARAÇTA ANESTEZİK İĞNE VE ÖLÜ KÖPEK BULUNDU

Belediye aracının, jandarma kontrol noktasında durdurulduğu ancak araca konulan köpeklerin sonrasında araçta olmadığını belirten Hazar, “Elazığ il merkezinde bulunan Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi yakınındaki kontrol sırasında, aracın içinde hayvanların hiçbiri yoktu. Ses de gelmiyordu. Jandarma personeli, araçta 1 adet ölü hayvan olduğunu söyledi. Biz görüntü almak isterken, belediye personeli bunu istemedi. Jandarma ise o anda aracın açılmasına izin vermedi ve bizi uzaklaştırdı. Ancak orada belediye personelinin iğneleri aldığını gördük. Araçta yaralı bir hayvan olmasına rağmen, herhangi bir veteriner ya da yetkili kişi yoktu.” diye ifade etti.

BELEDİYE PERSONELİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Araçta anestezik iğnelerin olmasına rağmen veterinerin bulunmamasını eleştiren Hazar, “Araç içerisinde hayvanlar için kullanılacak bir anestezik iğne vardı ve bu ilacın yalnızca veterinerler tarafından kullanılabileceği için, araçta bir veterinerin bulunması zorunludur. Geçici Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi’nde hayvanların yükleme yapıldığı esnada varsa MOBESE ve kayıtlı kamera kayıtlarının dosyaya eklenmesini talep ediyorum. Ayrıca belediye personeli tarafından yaralı hayvan ihbarı üzerine gittikleri belirtiliyor. Bu ihbarın hangi saatte ve hangi numaradan yapıldığına dair tutanakların dosyaya eklenmesini istiyoruz. Neden 1 adet yaralı hayvanı almak için 2 farklı aracın ve 4 ayrı personelin gittiğinin ispatını istiyoruz. Konuyla ilgili olarak belediye personellerinden şikayetçi ve davacıyım.” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili yaptığımız görüşmede, Elazığ Veteriner Belediyesi veteriner müdürü Fethi Arslantaş, telefonlarımıza yanıt vermedi.

Kaynak: Sözcü

Elazığ’da Sokak Hayvanları Üzerine Şok İddialar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!