1. Haberler
  2. Gündem
  3. FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen’in Ölümü ve Cenazesi Üzerine Tartışmalar

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen’in Ölümü ve Cenazesi Üzerine Tartışmalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’ye yakın kaynaklar, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in 20 Ekim’de hayatını kaybettiğini duyurdu. Cenaze ile ilgili tartışmalar ise hız kesmeden devam ediyor. SÖZCÜ TV yayınına katılan VOA muhabiri Mehmet Sümer, Gülen’in öldüğü hastanenin önünde yaptığı açıklamalarda, cenaze töreninin çarşamba günü gerçekleştirileceğine dair bilgiler olduğunu belirtti. Cenazenin, Pensilvanya’daki çiftlik arazisine mi yoksa bu araziye 5 kilometre mesafedeki örgüte ait mezarlıkta mı defnedileceği konusunda belirsizlikler mevcut.

Sümer, şu bilgileri aktardı:

  • “Gülen, en son cumartesi günü görüntülendi. Bazı kaynaklar, yaklaşık iki gün kadar önce öldüğüne dair yorumlar yapıyor.”
  • “Örgüt içinde, cenazenin nereye gömüleceği konusunda tartışmaların yaşandığı söyleniyor.”

Ölümün Duyurulup Duyurulmaması Konusunda Tartışma Çıktı

MİT tarafından paylaşılan bilgi notuna göre, FETÖ liderinin ölümünün duyurulup duyurulmaması konusunda örgüt içinde ciddi tartışmalar yaşandı. Bazı üyeler, bu ölüm haberini gizlemeye çalışırken, diğerleri bunun mümkün olamayacağını savunarak karşıt görüş belirtti. MİT’in notuna göre, cenaze namazını kimin kıldıracağı, nereye gömüleceği ve cenazeye kimlerin katılacağı gibi konular da tartışma yaratmış durumda.

Cenaze Töreninin Nerede Yapılacağı Belirsiz

Cevdet Türkyolu’nun, kendi kontrolünde bir cenaze töreni düzenlemek istediği ve cenazenin bir an önce defnedilmesini talep ettiği ifade edilirken, ABD’deki örgüt üyelerinin Avrupa’dan gelecek kişilerin beklenmesi gerektiğini savunduğu bildirildi. Ayrıca, Cevdet Türkyolu’nun, göstermelik bir cenaze töreninin ardından cenazeyi kaçırma ihtimalinin ciddi şekilde tartışıldığı da belirtiliyor. FETÖ terör örgütü içerisinde, Gülen’in mezarının bilinmemesi gerektiği görüşü ağır basmakta. Bu durum, örgüt tarafından Saidi Nursi benzeri bir hava yaratma amacı güdülerek düşünülüyor. Cenazenin, sadece çok az sayıda kişinin katılımıyla kaldırılıp, Cevdet Türkyolu’nun damadına ait arazideki ormanlık alana defnedilmesi planlanıyor.

Kaynak: Sözcü

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen’in Ölümü ve Cenazesi Üzerine Tartışmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!