1. Haberler
  2. Dünya
  3. Antony Blinken’ın Orta Doğu Ziyareti ve Barış Çabaları

Antony Blinken’ın Orta Doğu Ziyareti ve Barış Çabaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antony Blinken’ın Orta Doğu Ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze’de ateşkes ve Lübnan konularını ele almak üzere 11. kez Orta Doğu’ya gitmeye hazırlanıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Blinken’ın, İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştireceği bu ziyaretin önemli bir adım olacağını belirtti. Bakan Blinken, bugün yola çıkarak İsrail’e ulaşacak.

Miller, Blinken’ın Orta Doğu ziyareti esnasında hangi ülkelere gideceği konusunda herhangi bir bilgi vermedi, ancak temaslarının Gazze’de ateşkes ve Lübnan üzerinde yoğunlaşacağını vurguladı. ABD Başkanı Joe Biden, 18 Ekim’de Hamas lideri Yahya Sinvar‘ın öldürülmesiyle ilgili olarak, “Bu savaşın sona erme ve esirleri evine getirme zamanı geldi.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalar, Blinken’ın İsrail’e gerçekleştireceği ziyaretin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bunun yanında, Antony Blinken, daha önce 17 Eylül‘de Gazze’deki olası ateşkes sürecine dair güncel durumu değerlendirmek amacıyla Mısır’a gitmişti. Bu ziyaretler, ABD’nin bölgedeki barış çabalarını desteklemek adına attığı adımlar arasında önemli bir yer tutuyor.

Kaynak: Sözcü

Antony Blinken’ın Orta Doğu Ziyareti ve Barış Çabaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!