1. Haberler
  2. Dünya
  3. Almanya’da Gizli Klasik Arabalar Hazine Keşfi

Almanya’da Gizli Klasik Arabalar Hazine Keşfi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da Gizli Bir Hazine: Klasik Arabalar

Almanya'da Gizli Bir Hazine: Klasik Arabalar

Almanya’daki bir spor salonunun altında, 14 adet Porsche 911 (1974 ile 1989 yılları arasında üretilmiş), 28 adet Mercedes-Benz SL/SLC (1973 – 1989 yılları arasında üretilmiş) ve iki adet Ferrari 328 GTS (1988 modeli) dahil olmak üzere toplamda 50 lüks klasik araba keşfedildi. Bu eski spor arabalarla ilgili çıkan haberler, araba satıcısı Benjamin David’in bu araçların tamamını hiç görmeden satın almasına yol açtı.

ARAÇLARI SATIN ALDIKTAN SONRA GÖRDÜ

David, araçları satın aldıktan sonra bir tenis salonunun gizli hazinesini keşfetti. Bu gizemli yerin varlığı, anlaşma tamamlanana kadar saklı tutuldu. Araçların toplam fiyatı açıklanmazken, rakamın 7 haneli olduğu ifade edildi.

ARAÇLARIN ÇOĞU İYİ DURUMDA

Arabaların çoğu, kalın bir toz tabakası altında olmasına rağmen genel olarak iyi durumda olarak değerlendirildi. David, “Porsche’lerin çoğu orijinal şartlarda korunmuştu ve kuru Kaliforniya ikliminin etkisiyle paslanmamıştı” diye belirtti. Ancak Mercedes modellerinin bir kısmında daha fazla restorasyon çalışması gerektiğini vurguladı.

Araçları satın alan galerici, başlangıçta Doğu Avrupa’da bu arabaları ucuza tamir ettirip kârla yeniden satmayı planlıyordu. Ancak malzeme ve atölye maliyetlerindeki ani artış, bu restorasyon projelerini kârlı olmaktan çıkardı. Şu anda Porsche’lerin tamamı satılmış durumda; geri kalan klasik otomobiller ise 30 Kasım’da saat 11.00’den itibaren açık artırmaya çıkarılacak.

Kaynak: Sözcü

Almanya’da Gizli Klasik Arabalar Hazine Keşfi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!