1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Bebek Acil Hastalarına Yönelik Suç Örgütü Operasyonu

İstanbul’da Bebek Acil Hastalarına Yönelik Suç Örgütü Operasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Bebek Acil Hastalarına Yönelik Suç Örgütüne Operasyon

İstanbul'da Bebek Acil Hastalarına Yönelik Suç Örgütüne Operasyon

İstanbul’daki 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli çalışanlarla işbirliği yaparak, bebek acil hastalarını önceden belirledikleri özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirip ölümlerine sebebiyet verdikleri ve bu süreçte haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Yenidoğan bebek ölümlerine neden olan bu suç örgütüne karşı etkin bir mücadele başlatan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, cesur duruşuyla ve kararlılığıyla tüm Türkiye’nin takdirini topladı.

MAKAMINDA TEHDİT EDİLDİ

İstanbul'da Bebek Acil Hastalarına Yönelik Suç Örgütü Operasyonu

Savcı Yavuz Engin, kendisini tehdit eden “Yenidoğan Çetesi”ne asla boyun eğmeyerek, çetenin faaliyetlerine dair bir video kaydı alıp soruşturmayı yönlendirdi. Nisan 2024’te İstanbul’a atanan Savcı Engin, göreve başladıktan yalnızca 20 gün sonra bebek çetesi operasyonunun talimatını vermiştir. Kendisi, sosyal medyada geniş bir ilgi görmüş ve kısa sürede geniş bir kitle tarafından tanınmaya başlamıştır.

YAVUZ ENGİN KİMDİR?

Savcı Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya’da dünyaya gelmiş, eğitim hayatını Türkiye’de tamamlamıştır. İlk ve ortaöğrenimini Bolu 50. Yıl Ortaokulu’nda, lise eğitimini ise Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde 2008 yılında tamamlamıştır. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde üniversite eğitimine başlamış ve 2013 yılında başarıyla mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu’nda avukatlık stajını tamamlayarak, 2014 yılında savcı adayı olarak mesleki kariyerine ilk adımlarını atmıştır. Staj sürecinin ardından, Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı’na atanarak orada göreve başlamıştır.

İstanbul'da Bebek Acil Hastalarına Yönelik Suç Örgütü Operasyonu

Son olarak, Savcı Engin, 2024 Nisan ayında HSK tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi ettirilmiştir.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Bebek Acil Hastalarına Yönelik Suç Örgütü Operasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!