1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yenidoğan Çetesi Mağdurları: Okutucu Ailesinin Acı Hikayesi

Yenidoğan Çetesi Mağdurları: Okutucu Ailesinin Acı Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Yenidoğan Çetesi Mağdurları: Okutucu Ailesinin Hikayesi

Türkiye’nin Yenidoğan Çetesi Mağdurları: Okutucu Ailesinin Hikayesi

Türkiye’nin gündeminde yer alan yenidoğan çetesi mağdurları arasında yer alan Hamide ve Akın Okutucu çifti, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşanan travmatik bir olayın kurbanı oldu. Çift, geçtiğimiz yıl mayıs ayında Gebze’deki özel bir hastanede dördüz bebek sahibi oldular. Ancak, bu sevinçleri kısa sürdü; zira üç bebekleri üç ay içerisinde hayatlarını kaybetti.

BAKANLIK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Okutucu ailesi, hayatta kalan tek bebekleri Cemre’yi başka bir hastaneye naklettirdi. Fakat, yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında ruhsatı iptal edilen Bağcılar Medilife Hastanesi’ne götürülen Cemre bebek, burada 15 gün tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Ancak, bu süreçte Cemre’nin sol gözü kalıcı görme yetisini kaybetti. Aile, avukatları Tayfun Budak aracılığıyla Gebze’deki özel hastanede bebeklerinin ölümüne dair suç duyurusunda bulundu. Fakat, bir yıl geçmesine rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından henüz bir soruşturma izni verilmedi.

Aile, yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında ortaya çıkan dinleme kayıtlarıyla bir kez daha sarsıldı. Çete ile ilgili hazırlanan iddianamede, çocuklarının isimleri geçmekte ve Medilife Hastanesi’nde olan süreçte soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerin ihmallerinin Cemre’nin sol gözünde kalıcı görme kaybına yol açtığı belirtilmekte. Bu durum, aileyi davaya katılma başvurusu yapmaya yönlendirdi.

“BİR ÇOCUĞUMUN KAFATASI PATLADI”

Anne Hamide Okutucu, doğum ve sonrasındaki süreçle ilgili yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

  • “Mayıs 2023’te dördüz doğum yaptım, erken doğum gerçekleşti. İlk bebek iki üç gün sonra vefat etti. ‘Kanama oldu, bu yüzden öldü’ dediler; bunu kabullendik. Ancak sonraki üçüz çocuklarım gayet sağlıklıydı.”
  • “İlk önce Erdal bebeğimi kaybettim. Onun için ‘Mikrop kaptı’ dediler, ama kafatası patladı. Çocuğu almak istedik, vermediler. ‘Belki başka yere götürelim’ dedim, ama kabul etmediler. ‘Burada gerekli tedavi yapılıyor’ dediler.”
  • “Erdal bebek için derin dondurucudaki bütün sütleri ‘Mikrop kapmış’ dedikleri için çöpe attım. Sonrasında Erdal bebeğimizi kaybettik.”
  • “Hastaneye gittiğimde Cemre ve Emre’nin sağlıklı olduğunu söylediler. Hatta benden tulum istediler. Ertesi gün tulum alıp gittiğimde ikisini de yeniden entübe ettiler.”

“ÇOCUĞUMU GEBZE’DEKİ ÖZEL HASTANEDEN ALMAK İSTEDİĞİMDE VERMEK İSTEMEDİLER”

Okutucu, çocuklarının birer birer ölüm haberini almasının travmasını şu şekilde anlattı:

  • “Diğer bebeğim vefat etmeden önce bunların iyi olduğunu söylemişlerdi. O vefat etti, bir gün geçtikten sonra bunların da kötü olduğunu bildirdiler.”
  • “Bebeklerimi almak isteyince, ‘Kendiniz hastane bulacaksınız’ dediler. Hastane aradım ancak çocuklarda hastane mikrobu olduğu için bir türlü bulamadım.”
  • “Cemre’yi almak için Ümraniye Hastanesi’ne gittik; ama yer yok dediler. Göztepe’ye gittik, orada da hastane mikrobu olduğu için kabul etmediler.”
  • “Sonunda bir asistan bize yardımcı oldu ve Sağlık Bakanlığı’nı arayıp sevk ettirebileceğimizi söyledi.”

BABA: ÇEVREMİZDE O KADAR HASTANE VARKEN, NEDEN ORAYA GÖTÜRÜLDÜ?

Baba Akın Okutucu ise, Gebze’deki özel hastane ile Bağcılar Medilife Hastanesi’nin bağlantılı olduğunu düşündüğünü belirtti:

  • “O kadar hastane varken, neden Gebze’den direkt Medilife Hastanesi’ne çocuğum götürüldü? 112’nin onay vermesi oranın iyi olduğunu gösteriyor.”
  • “Bu kadar olay yaşanmasına rağmen benim çocuğumu neden oraya gönderdiler? Sağlık Bakanı açıklamasında Mart ayında oraların denetlenmekte olduğunu söyledi. Bizim naklimiz Ağustos’ta yapıldı.”

AVUKAT: SORUMLULARIN HESAP VERMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Ailenin avukatı Tayfun Budak, aileyle ilgili gelişmeleri şu şekilde aktardı:

  • “Aile bize Ekim 2023’te başvurdu. 3 bebeklerinin vefat ettiğini, 1 bebeğinin de kolunda yanık ve gözünde görme kaybı olduğunu bildirdiler.”
  • “Suç duyurusunda bulunduk. Fakat 1 yıldır Sağlık Bakanlığı’na yazılan soruşturma izni talepleri beklemede.”
  • “Yenidoğan çetesi davasında mağduruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için sorumluların hesap vermesi adına gereken her şeyi yapacağız.”

GECİKMEDEN DOLAYI BEBEĞİN GÖZÜ GÖRME ENGELLİ OLMA DERECESİNE GELDİ

Yenidoğan çetesi soruşturmasının iddianamesinde, tutuklu sanıklar arasında geçen telefon dinleme kayıtlarına yer verildi. Kayıtlarda, Cemre bebek hakkındaki konuşmalarında gözünün ileri derecede kötü olduğu ve aileye bazı bilgilerin verilmemesi gerektiği belirtildi. Cumhuriyet savcısının değerlendirmesine göre, yaşanan gecikmeler sebebiyle Cemre’nin gözünün kör olma derecesine geldiği ifade edildi.

Kaynak: Sözcü

Yenidoğan Çetesi Mağdurları: Okutucu Ailesinin Acı Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!