1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Özgür Karabat’tan 2025 Bütçesi Üzerine Eleştiriler

Özgür Karabat’tan 2025 Bütçesi Üzerine Eleştiriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Karabat’tan 2025 Bütçesi Değerlendirmesi

Özgür Karabat’tan 2025 Bütçesi Değerlendirmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, 2025 bütçe görüşmelerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin ekonomik durumuna dair önemli tespitlerde bulundu.

Karabat, şu ifadeleri kullandı: “Vergi artıyor, hizmet azalıyor, halk yoksullaşıyor. AKP’nin ülkeyi yönetme kabiliyeti kalmamıştır. İçeride artan yoksulluk ve güvensizlik, dışarıda verilen tavizler ülkenin geleceğini karartıyor.”

2025 bütçesine yönelik eleştirilerine devam eden Karabat, vergi gelirlerindeki yıllık artışın %46’dan fazla olduğunu vurgulayarak, “2023 yılında 12 trilyon TL civarında vergi toplanacak. Bunun %56’sını KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergiler oluşturuyor.” dedi. Asgari ücret zammının yalnızca %17,5’lik enflasyon hedefine göre yapılmasının da yeterli olmadığını belirtti.

Faiz harcamalarının 2023 yılında 674 milyar TL iken 2025 yılında 2 trilyon TL’ye ulaşmasının altını çizen Karabat, “Faiz ödemeleri için daha fazla vergi toplanacak. Maliyetler yükselecek.” ifadesini kullandı.

“ZENGİNLERE ZENGİNLİK, HALKA YOKSULLUK VAR”

Karabat, enflasyonla mücadelenin eksikliğine de dikkat çekerek, “Bu bütçede harcamaların arttığı, yatırımların yapılmadığını görüyoruz. Yatırım olmadan, katma değerli üretim gerçekleştirmeden siz enflasyonla nasıl mücadele edeceksiniz?” dedi. Ayrıca, “Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak” denilerek yapılan yap-işlet-devret projelerine büyük miktarlarda servet akıtılacağının altını çizdi.

2025 tahmini dolara göre, otoyol, köprü geçişleri ve şehir hastaneleri için bütçeden 202,3 milyar TL harcanacağını belirten Karabat, “Bu, ortalama 5 milyar dolara denk geliyor.” dedi. Hem vatandaşların köprü ve otoyol geçişlerinde para ödeyeceğini, hem de toplanan vergilerle devasa ödemeler yapılacağını vurguladı.

  • “5 milyar dolarla en az 2 köprü yapılır, vatandaş da fahiş fiyatla yolculuk yapmazdı.”
  • “Bu bütçede halka hizmet yok, faizcileri kollamak var.”
  • “Enflasyonla mücadele yok, günü kurtarmak var.”
  • “Zenginlere zenginlik, halka yoksulluk var; AKP ile gidilecek yol ise artık yok.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat

Kaynak: Sözcü

Özgür Karabat’tan 2025 Bütçesi Üzerine Eleştiriler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!