1. Haberler
  2. Dünya
  3. FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in Ölümü Üzerine ABD’den Sessizlik

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in Ölümü Üzerine ABD’den Sessizlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in Ölümü Üzerine ABD’den Yorum Yok

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü, uluslararası kamuoyunda geniş yankı bulurken, ABD’li yetkililer bu konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında Gülen’in ölümü ile ilgili gelen sorulara yanıt verirken, “Haberleri gördüm ancak sunabileceğim hiçbir şey yok. ABD’de yaşayan özel şahısları ilgilendiren konularda yorum yapmam.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Öte yandan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby de çevrimiçi düzenlediği basın toplantısında, FETÖ elebaşının ölümü hakkında Washington ile Ankara arasında herhangi bir iletişim olup olmadığına dair soruya, “Şu anda bir şey yok.” diyerek net bir yanıt verdi.

Bu durum, Gülen’in ölümü ile ilgili olarak ABD yönetiminin nasıl bir tutum sergileyeceğini merak konusu haline getirdi. ABD’deki yetkililerin bu tür hassas konularda genellikle temkinli davrandığı biliniyor.

Gülen’in ölümü, Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesi açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Ancak ABD’nin bu konudaki sessizliği, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği üzerinde soru işaretleri oluşturuyor.

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in Ölümü Üzerine ABD’den Sessizlik
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!