1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’den Yenidoğan Soruşturmasına Cevap ve İktidara Çağrı

CHP’den Yenidoğan Soruşturmasına Cevap ve İktidara Çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’den Yenidoğan Soruşturmasına Cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında, “yenidoğan soruşturmasına” ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yücel, Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüğü gibi kurumların, yaşanan bu trajik olaylara karşı gösterdikleri “büyük bir kayıtsızlık, acizlik ve duyarsızlık” nedeniyle eleştirilerde bulundu. “Dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ondan önceki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve şu anki Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na kadar bu bebeklerin sorumluluğu sizdedir.” dedi.

İKTİDARA ÇAĞRI

Özgür Özel’in olayın araştırılması için bir heyet kurulması talimatını verdiğini belirten Yücel, bebek ölümlerinin sorumluluğunu taşıyan herkesin hak ettiği cezayı alması için mücadele edeceklerini vurguladı. “Bu organize kötülüğe karışan tüm özel hastanelerin ruhsatları askıya alınmalıdır. Eğer kayyum ataması için gerekli yasal düzenleme salı günü Meclis’e getirilirse, tüm desteğimizi vereceğimizin altını çizerim. Böyle bir düzenlemenin Meclis’ten oy birliğiyle geçeceğinden şüphemiz yok. Yeter ki iktidar, ‘Bu işin ucuna dokunur mu?’ diye düşünmeden üzerine düşeni yapsın.” dedi.

İSTİFA ÇAĞRISI

Türkiye’de adalet sistemi ve infaz sisteminin bütünüyle çöküş yaşadığını ifade eden Yücel, “Bugün, hüküm giymiş bir kişinin rehabilite edilmesi için uygun bir infaz düzeninin mevcut olduğunu söylemek mümkün değil. Bu nedenle, evde, iş yerinde veya sokakta hiç kimsenin kendini güvende hissetmesi mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Savunma sanayii ve ekonomiye ilişkin düzenlemelerin ertelendiğini hatırlatan Yücel, “Olmaz, yapılamaz deneni, ‘Ben yapmam’ anlayışıyla halka dayatıp, kamuoyunda bir tepki oluştuğunda geri adım atmak AKP’nin alışkanlığı haline geldi. Ancak atılan bu geri adım, vazgeçtikleri anlamına gelmez. Erteledikleri düzenlemeyi, ülkeyi değiştirmek üzere en beklenmedik bir zamanda, bir gece Resmi Gazete’de görebiliriz.” diye ekledi.

Geçen hafta Meclis Başkanlığı’na sunulan 12 kanunda değişiklik öngören kanun teklifine de değinen Yücel, “etki ajanlığı” düzenlemesinin yapıldığını ve AKP’nin bu maddeyi bir baskı aracı olarak kullanmayı planladığını savundu. “Meclis’te bu çılgınlığı aşmak için en sert muhalefeti desteklemekten çekinmeyeceğiz.” dedi.

SIĞINMACILARA ÇALIŞMA İZNİ

Yücel, AKP’nin sığınmacıların çalışma izni muafiyetini 6 aydan 3 aya düşürdüğünü, hükümetin Suriyelilerin istihdama katılması için hayaller kurduğunu belirtti. “AKP’yi uyarıyoruz, çalışma izni olmayan sığınmacıları istihdama katacak bir ortam yaratmalısınız. Türkiye’de her 3 gençten biri işsiz. Onları istihdama katmazsanız, geçim olmaz. Geçim olmazsa da seçim olur.” şeklinde konuştu.

Deniz Yücel, ayrıca İsrail’in bölgedeki savaş günlerinde Orta Doğu’yu kana buladığını, bunun yanı sıra İsrail’in Birleşmiş Milletler Barış Gücü’ne karşı ateş açtığını belirtti. Türkiye’nin İsrail’e demir çelik satmaya devam ettiğini ve bu malzemelerin savaş malzemesi olarak kullanıldığını ifade etti. “Bölge, İsrail’in bombardımanıyla boşaltıldı. Erdoğan, ‘Buyursunlar gelsinler, kapımız açık.’ diyor. Ey Erdoğan, ticaret yaptığın yetmedi, şimdi de kucaklıyorsun. Sen de neşeyle, boşaltılan İsrail’e yerleşecek. İnsanları Türkiye’ye davet ederek İsrail’e davet ediyor. Bu boşaltma işlemine destek olmuyor musun?” diye sordu.

DEMİRTAŞ ZİYARETİ

Genel Başkan Özgür Özel’in bu hafta gerçekleştireceği Doğu ve Güneydoğu ziyaretleri öncesinde, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya gelmesinin önemine değinen Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumsal tüm kesimlerle buluşup, onların sorunlarına derman olmak, barış ve huzur içinde yaşamalarını sağlamak için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Kaynak: Sözcü

CHP’den Yenidoğan Soruşturmasına Cevap ve İktidara Çağrı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!