1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Hava Durumu Değerlendirmesi ve Beklentiler

Türkiye’de Hava Durumu Değerlendirmesi ve Beklentiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Hava Durumu Değerlendirmesi

Türkiye Hava Durumu Değerlendirmesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin genel olarak parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava ile geçmesi bekleniyor. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz Bölgesi (Çorum hariç), Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri ile Niğde, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışların görülmesi olası.

Karla Karışık Yağmur Beklentisi

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, bu bölgedeki vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Pus ve Sis Uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis olaylarının yaşanması bekleniyor.

Bölgelerde Hava Durumu

  • MARMARA: Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Rüzgar, güneybatı kesimlerde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.
  • EGE: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. İç kesimlerde pus ve yer yer sis görülebilir. Rüzgar, güney kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.
  • AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor. Rüzgar, Toroslar mevkiinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.
  • İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzeydoğu kesimleri ile Niğde çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir. Bölgenin kuzeybatı kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Rüzgar, güney ve doğu kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esecek.
  • BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinin (Çorum hariç) aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kıyı kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.
  • DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Rüzgar, bölgenin batı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esecek.
  • GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, Siirt ve Batman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Sözcü

Türkiye’de Hava Durumu Değerlendirmesi ve Beklentiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!