1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD’deki Temasları ve Toplantıları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD’deki Temasları ve Toplantıları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD Temasları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’deki önemli temasları çerçevesinde G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılmak üzere bugün yola çıkıyor. Bakan Şimşek, bu kapsamda ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı Muhammed Aurangzeb gibi birçok önemli isimle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Bakan Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile birlikte ABD temaslarını sürdürecek.

Programı boyunca resmi etkinliklere ve yatırımcı toplantılarına katılacak olan Şimşek, ABD ziyaretinde yaklaşık 50 farklı toplantıya iştirak edecek. İlk olarak iki gün sürecek G20 toplantılarına katılacak olan Bakan, ardından Dünya Bankası Kalkınma Komitesi toplantısına da katılım sağlayacak. Bu toplantılarda, G20 çerçevesinde diğer mevkidaşlarıyla bir araya gelecek ve çeşitli konuları masaya yatıracak.

Bakan Şimşek, çok taraflı kalkınma bankalarının başkanları ve üst düzey yöneticileriyle de önemli görüşmeler yapacak. Bu kapsamda, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Asya Kalkınma Bankası Başkan Adayı Masato Kanda, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı Başkanı Nobumitsu Hayashi, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Carlo Monticelli, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Muhammad Al Jasser ve Uluslararası Finans Kurumu’nun üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek.

Temasları sırasında IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile de görüşmeler gerçekleştirecek olan Bakan Şimşek, yatırımcı toplantılarına da katılım sağlayarak Türkiye’nin ekonomik durumu hakkında bilgi verecek. Önde gelen yatırım bankalarıyla geniş katılımlı seminerlerde yer alacak ve BBVA, JP Morgan, BoFA, HSBC, Deutsche Bank, Standard Chartered ve Barclays gibi önemli finans kuruluşlarıyla sunumlar yapacak.

Düşünce Kuruluşlarıyla da Görüşecek

Bakan Şimşek, ABD’deki temasları sırasında ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarıyla da bir araya gelecek. Özellikle Brookings Enstitüsü’nün önemli araştırma merkezlerinden Hutchins Center’da Türkiye ekonomisine dair kapsamlı bir sunum gerçekleştirecek. Ayrıca, Atlantik Konseyi ve Uluslararası Finans Enstitüsü gibi kuruluşlarda Türkiye’yi yakından takip eden akademisyenler ve ekonomistlerle de toplantılar yaparak, Türkiye’nin ekonomik politikaları hakkında bilgi alışverişinde bulunacak.

Kaynak: Sözcü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD’deki Temasları ve Toplantıları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!