1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’de Gergin Bekleyiş: Olası Saldırılar ve Askeri Hazırlıklar

İsrail’de Gergin Bekleyiş: Olası Saldırılar ve Askeri Hazırlıklar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de Gergin Bekleyiş: Saldırı İhtimalleri Artıyor

İsrail'de Gergin Bekleyiş: Saldırı İhtimalleri Artıyor

İsrail devlet ajansı KAN’ın aktardığına göre, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya yakın bir kaynağın ifadelerine göre, İsrail’e yönelik bir saldırının ‘çok yakında’ gerçekleşebileceği belirtiliyor. Başbakan Netanyahu, saldırının kesin tarihine dair herhangi bir bilgi vermekten kaçınmış durumda.

Ayrıca, ABD’den sızan ve sosyal medyada paylaşılan belgeler, İsrail’in füzelerini olası bir saldırıya hazırladığını ortaya koyuyor. Bu belgelerde, İsrail’in doğu sınırına ve batı kıyılarına yerleştirilen füzelerin hazırlık aşamasında olduğu vurgulanıyor. Belgelere göre, Birleşmiş Milletler’in nükleer güç olarak tanımlamadığı İsrail’in, nükleer bombalarını hazırlamak üzere herhangi bir adım atmadığı da kaydedilmiş.

İsrail'de Gergin Bekleyiş: Olası Saldırılar ve Askeri Hazırlıklar

KAN haber ajansı, İran’da hedef alınacak noktaların çoktan belirlendiğine de dikkat çekiyor. ABD hükümeti, geçtiğimiz haftalarda İsrail’i, İran’ın yakıt üretim tesisleri ve nükleer enerji binalarını hedef almaktan kaçınması konusunda uyarmıştı. İsrail hükümeti de bu uyarılara uygun olarak askeri hedefleri seçtiğini belirtmişti. Ancak bu durum, Netanyahu’nun Kayserya’daki evine bir Hizbullah insansız hava aracı (İHA) tarafından yapılan saldırının ardından değişiklik göstermiştir. Daha önce hedef konusunda oy birliği sağlamış olan İsrail kabinesi, şimdi bu hedefleri yeniden gözden geçiriyor.

SİLAHLAR YERİNDE, SİSTEMLER HAZIR

KAN’ın haberine göre, İsrail’in aşırı sağcı Milli Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Netanyahu’nun evine yapılan saldırı sonrası ‘askeri hedefler dışında da’ hedeflerin vurulması için baskı yapmaya başladı. Ben-Gvir, ABD’nin önerdiği hedeflerin vurulmasını ‘büyük bir zayıflık’ olarak nitelendiriyor ve bir güç gösterisi olarak daha fazla hedefin vurulması gerektiğini savunuyor. Devlet ajansı, Netanyahu’ya yakın isimlerin de benzer baskılar yaptığını aktarıyor.

ABD istihbarat örgütlerinden sızdırılan belgeler, İsrail’in gelecek saldırı için yoğun bir hazırlık içinde olduğunu gösteriyor. İsrail, füzelerini sınır bölgelerine taşıdığını kanıtlayan belgeler, ABD’nin THAAD hava savunma sisteminin İsrail’i aktif olarak koruduğunu duyurmasından hemen önce ortaya çıktı. İsrail Milli Savunma Bakanı Yoav Gallant, 9 Ekim’de, “(İran’a yapılacak) saldırımız ölümcül, net ve her şeyden önemlisi şaşırtıcı olacak; ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamayacaklar, sonuçlarını görecekler” açıklamasını yapmıştı. İsrail’in sınırdaki mühimmat hareketliliği ve füze savunma sistemlerinin yerleştirilmesi, bu ‘şaşırtıcı’ saldırının tarihinin oldukça yakın olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Sözcü

İsrail’de Gergin Bekleyiş: Olası Saldırılar ve Askeri Hazırlıklar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!