1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Eczacıbaşı Topluluğu’nda Yönetim Değişikliği

Eczacıbaşı Topluluğu’nda Yönetim Değişikliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eczacıbaşı İlaç, Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ECILC), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su ve Eczacıbaşı Holding Genel Müdürü Atalay Gümrah’ın görevinden ayrılacağını duyurdu. Gümrah’ın ayrılma sebebi olarak kişisel tercihleri ve sağlık sorunları gösterildi.

Açıklamada, Gümrah’ın 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla bu görevlerinden ayrılacağı belirtilirken, sonrasında Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olarak görevine devam edeceği vurgulandı. Geçiş süreci boyunca, Topluluk üst yönetiminin doğrudan Holding Yönetim Kurulu Başkanı F. Bülent Eczacıbaşı’na bağlı olarak çalışacağı ifade edildi.

Eczacıbaşı Topluluğu'nda Yönetim Değişikliği

Atalay Gümrah, 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su olarak görev yaparken, 1 Ocak 2019’dan itibaren Eczacıbaşı Holding Genel Müdürlüğü görevini de üstlenmiştir.

KAP’a yapılan açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verildi:

  • Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su ve ana ortağımız Eczacıbaşı Holding A.Ş. Genel Müdürü Atalay M. Gümrah, kişisel tercihleri ve yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle, 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla söz konusu görevlerinden ayrılacak.
  • Sonrasında, Gümrah, Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olarak görev yapmaya devam edecektir.
  • Geçiş sürecinde Topluluk üst yönetimi, doğrudan Holding Yönetim Kurulu Başkanı F. Bülent Eczacıbaşı’na bağlı olarak çalışacaktır.

Kaynak: Sözcü

Eczacıbaşı Topluluğu’nda Yönetim Değişikliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!