1. Haberler
  2. Gündem
  3. Vedat K.’nin İşkence Dolu Deneyimi ve Adalet Arayışı

Vedat K.’nin İşkence Dolu Deneyimi ve Adalet Arayışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vedat K.’nin Korkunç Deneyimi

Vedat K.'nin Korkunç Deneyimi

22 yaşındaki Vedat K., 2020 yılında Şanlıurfa’dan Antalya’nın Kepez ilçesindeki sanayi sitesinde çalışmak üzere geldi. Burada yaklaşık 10 ay boyunca çalıştıktan sonra, iş yeri sahibinden eksik maaşını talep etti. Ancak, her seferinde olumsuz yanıt aldı ve birikmiş alacağı olan 70 bin liradan yalnızca patronuna ait 15 bin lirayı alarak İstanbul’a gitmek zorunda kaldı.

İş yeri sahipleri, Vedat K.’ye ulaşamayınca ailesine haber verdi. Ailesi, Vedat K.’nin aldığı parayı geri götürmesini istedi. 3 GÜN İŞKENCE GÖRDÜ: BÖCEK YEDİRİP DİŞLERİNİ KIRDILAR

Vedat K., ağabeylerinin tavsiyesi üzerine Antalya’ya geri döndü ve aldığı 15 bin lirayı iş yeri sahiplerine teslim etti. Ancak burada, A.T., O.T., S.T. ve A.A. tarafından darp edildi. Vedat K., sandalyeye bağlanarak depoya kilitlendi ve tam 3 gün boyunca çeşitli işkencelere maruz kaldı. Bu süre zarfında dişleri kırıldı, vücudunda kesikler oluştu, elleri ve kolları bağlı bir şekilde yere yatırıldı. Ağzı açık tutularak zorla hamam böceği yedirildi. Şüpheliler, işkenceleri cep telefonlarıyla kaydetmeyi de ihmal etmedi.

Vedat K.'nin İşkence Dolu Deneyimi ve Adalet Arayışı

ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ

Depoda alıkonulan Vedat K.’nin sağlık durumu kötüleşince, şüpheliler yaralarının iyileşmesini beklemek zorunda kaldı. Yaraları geçtikten sonra, kanıtı olmadığı için şikayetçi olamayan Vedat K., iş yerinde çalışmaya devam etti. Bu süreçte, şüphelilerin cep telefonundan kendisine yapılan işkence anlarına ait fotoğrafları gizlice aldı.

SERBEST KALDILAR

Sonunda iş yerinden kaçmayı başaran Vedat K., memleketine döndü ve elindeki fotoğrafları kanıt olarak göstererek şikayetçi oldu. Ancak, ifadeleri alınan şüpheliler serbest bırakıldı. DAVA ERTELENDİ

Şüpheliler hakkında Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın 10. duruşmasına katılan tutuksuz sanıklar, suçsuz olduklarını savunarak kendilerini savundular. Duruşmaya Suruç’tan gelen Vedat K., şüphelilerin başkalarına da benzer işkenceler yapmamaları için en ağır cezayı almalarını talep etti. Duruşma, 25 Aralık’a ertelendi.

Vedat K., “8 ay daha burada çalışmaya devam ettim. Bu süre zarfında gizlice telefonlarından bana işkence ederken çektikleri fotoğraflardan aldım. Sonrasında memleketime kaçtım ve şikayetçi oldum. Ancak ifadelerini alıp bırakmışlar. Şu an görülen davada, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapor bekleniyor. En büyük cezayı almalarını istiyorum. Ben adalet istiyorum. Ben, başkalarının da aynı şeyleri yaşamaması için bu davanın peşindeyim” dedi.

Kaynak: Sözcü

Vedat K.’nin İşkence Dolu Deneyimi ve Adalet Arayışı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!